Единственият кандидат в проведения общински конкурс за стопанисване на синята

...
Единственият кандидат в проведения общински конкурс за стопанисване на синята
Коментари Харесай

Фирма от кръга на Гинка взе договор за синя зона


Единственият претендент в извършения общински конкурс за стопанисване на синята зона в Пазарджик се оказа компания от кръга на Гинка и Славчо Върбакови. За следващия успех на клана стана ясно, откакто петчленна комисия от общината отвори офертите по процедурата.
В края на февруари беше оповестено, че договорите за два от паркингите ще бъдат прекъснати. Общинският съвет в Пазарджик реши всички места за паркиране да преминат към синята зона. Такова решение бе гласувано макар опасенията на съветници от опозицията, че по този начин се облагодетелства бъдещият наемател и се накърнява публичният интерес. По-рано началникът на Паркинги и защита Георги Шикерджиев съобщи, че има няколко претенденти. Въпреки това изненадващо на състезанието се яви единствено стопанистващата досега паркинга на пазара в града компания Контур 7 ЕООД с шеф и притежател Румен Трендафилов.
Очаквано единственият претендент се оказа и фавотит след траялата едвам 10 минути открита част на съвещанието на особено определената петчленна комисия.
През идващите пет години зоната ще бъде стопанисвана от Румен Трендафилов, който има присъединяване в още 7 компании. Историята повтаря случилото се на състезанието за отдаване чартърен на 6-те публични паркинга в Пазарджик през 2016г. До в този момент паркоместата бяха употребени от шест компании също от кръга Върбакови.
Трендафилов е в сдружения на фамилията - Солар Къмпани, както и Гео Корект ЕООД, което пък е на сестрата на Славчо Върбаков – Малина Върбакова.
Освен това той се оказва и някогашен бизнес съучастник с майката на Славчо Върбаков - Кръстанка Върбакова. Двамата са имали обща компания - Сими груп ООД, която по-късно минава у Малина Върбакова. Дружеството съществува и до момента с регистрация в София. То е наказано на две инстанции да заплати на строителната компания Ивел-А от Пазарджик 6-цифрена сума, дължима за осъществени строително-монтажни работи на кооперация, намираща се до кръговото при Минералната баня в Пазарджик. Сумата обаче не е изплатена и досега.
Прогнозната цена е посочена като 982 255 лева без Данък добавена стойност. На процедура обаче тази сума е без значение, тъй като в проектодоговора е закрепен обезпечен най-малък месечен доход от активността в размер на 25 000 лева С други думи, събраното от изпълнителя над тази сума, му се превежда в границите на всеки месец. Ако обаче приходите на избраника на Общината в границите на даден месец са по-малки от 25 000 лева, той довнася разликата в общинската хазна. Това прави годишен доход за Община Пазарджик от 300 хиляди лева или за петте години от 1,5 млн. лева

Върбакова с Котараците на олигархичен рожден ден

Гинка Върбакова е била специфичен посетител на олигархичен рожден ден в Дубай. В извънредния селективен хотел Четирите сезона в компанията са били и представител на близкия до премиера кръг Котараците, и крупни бизнесмени. Самата Върбакова се е появила със сина на също близката до премиера Мая Христова, чиято офис постройка е подслонила офиса на кандидатката за придобиване на ЧЕЗ. Заради шефа на новорегистрираната в Чехия компания на Мая, който е разследван за 3 убийства Никола Молчан, който е бил в надарената от премиера като представител на България делегация на последните договаряния за ЕРП-то в Прага – нещо, провокирало скандал и там, и тук./19min.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР