Единственият български представител в състезанията по ски-скок на Олимпийските игри

...
Единственият български представител в състезанията по ски-скок на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Зографски се класира на финалите утре с 13-и резултат

Единственият български представител в надпреварите по ски-скок на Олимпийските игри в Пекин Владимир Зографски преодоля сполучливо първото си затруднение в китайската столица.

Българинът даде 13-и резултат в квалификацията на надпреварата на дребната шанца и се класира за същинското съревнование с още 49 противници.



Влади направи опит от 97.5 метра на шанцата с размер от 106 и си заслужи общо 99.7 точки за дължина и жанр. С това той си заслужи правото да започва в първото от две самостоятелни надпревари на Игрите в Китай, което ще се организира на следващия ден от 13:00 часа българско време.

„ Надявам се на следващия ден да е по-добре, позволих няколко неточности, само че това е подготовка, на следващия ден е огромният ден. Забавянето преди скока не бих споделил, че ми пречи, аз виждам да се съсредоточвам за това какво ми престои. По-лошо е, в случай че се наложи да чакаш на тези температури “, показа Зографски след квалификацията.

Най-добър опит в днешната подготовка направи норвежецът Мариус Линдвик, който си заслужи 116.7 точки, откакто направи опит от 100.5 метра.
Свързани вести Програма на Зимната Олимпиада за 5 февруари И вие ли смятате, че Олимп и Олимпиадата са тясно свързани?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР