Единственият бъбрек на жена бе спасен с лапароскопска операция от

...
Единственият бъбрек на жена бе спасен с лапароскопска операция от
Коментари Харесай

Уролозите в УМБАЛ Св. Марина-Варна спасиха единствения бъбрек на жена

Единственият бъбрек на жена бе избавен с лапароскопска интервенция от екип на клиниката по урология в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна с началник проф. доктор Александър Хинев. При интервенцията, осъществена от хирурзите доцент доктор Деян Анакиевски, доктор Маринов, доктор Гочева, доктор Абушев и доктор Николова са отстранени 3 злокачествени тумора и метастази в надбъбречната жлеза, като лекарите съумяват да запазят функциониращия орган на пациентката.

След консилиум лекарският екип в УМБАЛ „ Св. Марина “ взема решение да извърши резекция единствено на трите туморни обединения и надбъбречната жлеза посредством лапароскопска интервенция, която има доста преимущества за пациентите.

„ Правилото в хирургията е да се опита да се избави това, което може. Операцията протече без затруднения. Всичките 3 тумора бяха отстранени коренно, резектирани до крепко, както и надбъбречната жлеза. “, изяснява доцент Анакиевски. „ Ние практикуваме лапароскопските интервенции от 2010г., а от 2015г. в УМБАЛ „ Св. Марина “-Варна разполагаме с най-високо потомство лапароскопска инсталация, което ни дава опция да предлагаме на пациентите опция за миниинвазивни интервенции при проблеми с бъбреци, простата, пикочен мехур. “, добавя експертът.

През 2004г. пациентката Русинка Парашкевова остава единствено с един бъбрек след нефректомия, осъществена заради съществуването на 15 см. недоброкачествен израстък на левия бъбрек. Тази година при надзорен обзор тя схваща, че има израстък и на другия бъбрек. Лекари в родния и град предлагат да се направи още веднъж нефректомия, а по-късно - доживотна диализа. Пациентката търси консултация с доцент доктор Деян Анакиевски в клиниката по урология в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна и му се доверява. Днес тя е признателна на целия екип на клиниката по урология за професионализма и избавения орган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР