Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб

...
Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин отличи победителите в Студентската спортна олимпиада на Американския университет в България   

Единствената по рода си студентска олимпиада, проведена от състезателен клуб Олимпикс къмАмериканския университет в България (АУБ) се организира за 17-та поредна година, с край тази неделя, събирайки над 800 участници и посетители. Тазгодишен патрон на събитието бе състезателката по битка и олимпийска медалистка от игрите в Токио Тайбе Юсеин. Юсеин отличи най-добре представилите се в 17-те дисциплини, измежду които спортове като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, както и дърпане на въже и съревнование за експедитивност и сръчност, неповторими по рода си за олимпиадата на АУБ.

В тазгодишното издание на студентската конкуренция за първи път се включиха с изключение на студенти и преподаватели от АУБ, представители и на Югозападния университет “Неофит Рилски ”, възпитаници и поданици на Благоевград.

Най-конкурентните дисциплини в изданието бяха повдигане на тежести, скок от място и обичайните футбол, баскетбол и волейбол. Състезателят с най-вече събрани оценки – “MVP на олимпиадата ” за 2022г. е Радослав Николов, който се класира като отличен състезател на цели 4 дисциплини – футбол, щафета, скилс челиндж и тенис на корт за мъже.

За присъединяване си като патрон на спортната олимпиада, Тайбе Юсеин показа: “За мен е голямо наслаждение да бъда тук и да съм в поддръжка на тази хубава идея ”, a с взор към бъдещите си проекти добави “Надявам се да съм здрава и да не преставам да упражнявам, с цел да реализира най-голямата си фантазия в Париж ”.

Идеята на студентската олимпиада е да укрепи спортния дух и здравословния метод на живот, както и да обогати събитията в Благоевград. Освен че събира посетители от целия район, стотици участници, прелестна атмосфера и музика, всяко издание на AUBG Olympics поддържа друга благотворителна самодейност, като тази година формален сътрудник на събитието беше UNICEF с фондонабирателна акция ориентирана към даване на незабавна помощ за децата и фамилиите на бежанците от Украйна.

За реализирането на самодейността, целяща да стимулира младите да водят по-здравословен метод на живот, се грижат 30 въодушевени студенти – доброволци от университета. Освен с поддръжката на АУБ, събитието е подкрепено финансово и материално от български и интернационалните компании.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР