Единствената общинска поликлиника в южната част на Варна е заплашена

...
Единствената общинска поликлиника в южната част на Варна е заплашена
Коментари Харесай

Единствената общинска поликлиника в южната част на Варна е заплашена от затваряне

Единствената общинска поликлиника в южната част на Варна е застрашена от затваряне. Причината - потребността от незабавен ремонт на постройката в „ Аспарухово “, защото тя не дава отговор на условията.

„ Проблемът от години. Сградата е доста остаряла. За 151 хиляди лв. извършихме ремонт на покрива. Последното наставление по цени от 2023 година е за 650 хиляди лв.. Обърнал съм се към Общинския съвет. Трябва да бъде показан проект за ремонтите “, изясни доктор Людмил Цветков, шеф на ДКЦ-2 " Св. Иван Рилски ".

Снимка: bTV

Ремонтът ще обгръща цялата постройка – стени, подове и прозорци.

„ Ремонтирани са с пари на центъра обособени кабинети. Изпълнени са условията за нови компютърни конфигурации. РЗИ са съгласни за пролонгация, в случай че бъде показан работен проект. Надявам се Общинският съвет да вземе решение. Аз съм предложил проект за първия етаж. Гаранции за ремонта на постройката може да бъдат дадени единствено след гласуването в Общинския съвет “, посочи доктор Цветков.

Снимка: bTV

„ Общината не е абдикирала и държи това ДКЦ да съществува. Трябва да забележим като подобрим изискванията каква активност ще поддържа това ДКЦ. Дали ще бъде развита физиотерапията, тъй като в кв. „ Аспарухово “ такава няма “, разяснява проф. Анелия Клисарова, ръководител на ПК „ Здравеопазване “ в Общинския съвет на Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР