Единствената жена, която някога е била в списъка на най-издирваните

...
Единствената жена, която някога е била в списъка на най-издирваните
Коментари Харесай

Арестуваха единствената жена в списъка на най-издирваните британци

Единствената жена, която в миналото е била в листата на най-издирваните нарушители във Англия, беше задържана в Испания след съвсем десетилетие бягство.

47-годишната Сара Паницке, забъркана в данъчна машинация за 1 милиард английски лири (около 1.1 милиарда евро) и пране на пари, беше хваната, до момента в който разхождала кучетата си в селските региони на Каталуния в неделя сутринта.

Във вторник тя се яви в съда и беше изпратена в испански затвор, до момента в който тече процедура по екстрадиция, оповестява Independent.

Родената в Йоркшир престъпница е включена в листата на най-издирваните бегълци, откакто се укрива през май 2013 година, до момента в който е съдена поради водещата си роля в тайфа за измами. Паницке е наказана, в нейно неявяване, на осем години затвор.

Тя прала пари посредством компании в Испания, Андора и Дубай за група, която купувала мобилни телефони в чужбина без Данък добавена стойност и ги препродавала в Обединеното кралство, спечелвайки 1 милиард паунда.
View this post on Instagram
A post shared by FreshMedia365 (@freshmedia365)

Паницке и нейните 17 съучастници получават присъди от общо 135 години затвор. Всички останали обаче са в пандиза, до момента в който тя остава на независимост.

Жената е хваната в градчето Санта Барбара, ситуирано южно от Барселона, в интервенция на испанската полиция, подкрепена от английските управляващи. Испанците оповестяват, че Паницке е съумяла да се укрива толкоз време в Испания заради фамилни връзки.

През 2015 година полицията я наблюдава до град Оливела, където брачният партньор й я посещава през уикендите. Опитът за арест обаче е осуетен, защото тя съумява да избяга и трансформира външния си тип. След това прекъсва всякаква физическа връзка със фамилията си в Испания.

Разследващите я търсят години наред безуспешно, преди да получат информация през февруари, че Паницке се крие в Санта Барбара.

Твърди се, че Паницке е израснала в богато семейство в село Ескрик, покрай Селби, Северен Йоркшир. Тя учи в третото най-старо учебно заведение в света.

Баща й Лео, бизнесмен в областта на жилищните парцели и осигурителен брокер, беше наказан на четири години затвор за пазаруване на общински къщи и продажбата им предварително за огромна облага.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР