Единствената голяма зелена площ в Пловдив отстъпва пред неумолимото настъпление

...
Единствената голяма зелена площ в Пловдив отстъпва пред неумолимото настъпление
Коментари Харесай

Десетки нови жилищни комплекси изникват в единствената голяма зелена площ в Пловдив

Единствената огромна зелена повърхност в Пловдив отстъпва пред неумолимото нахлуване на булдозерите. Десетки нови комплекси изникват в пространството  сред Гребната база и " Пещерско шосе ", алармират читатели на  Plovdiv24.bg

Районът, останал до неотдавна в периферията на строителите,  крепко се застроява. Част от територията към този момент е застроена и са издигнати симпатични 4-5 етажни блокчета. Голяма повърхност сега се разчиства от растителността, изравнява се и се приготвя за нови здания. 

Строителният взрив се трансферира в регион " Западен " откакто вложителите осъзнаха, че " Северен " и " Южен " са с лимитирани благоприятни условия да поемат нови огромни здания. И сега най-предпочитани за живеене остават кварталите " Кършияка ", " Каменица " и " Гагарин ", които са се запазили като спокойни оазиси  измежду строителните акули. В тези три квартала, отвън централната градска част, са  най-високите цени - 1000 евро на квадратен метър, оповестяват брокери. 

Предпочитанията на бъдещите новодомци са ориентирани към монолитно строителство, с акт 16. Продължава наклонността за търсене на по-големи жилища, които са  с три и повече стаи, почнала по време на първия локдаун поради ковид-19, когато хората минаха на отдалечена работа. 

Все повече хора търсят банков заем за покупка на жилище и през 2021 година има 23% растеж на ипотечните заеми по отношение на миналата година, разяснява Даниела Иванова от Пощенска банка.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР