Единствената гаранция за мир са руските Сармат, Посейдони, Буревестник и

...
Единствената гаранция за мир са руските Сармат, Посейдони, Буревестник и
Коментари Харесай

Байдън се натресва на ядрен удар: 1700 бойни глави ще са достатъчни за стареца

Единствената гаранция за мир са съветските " Сармат ", " Посейдони ", " Буревестник " и " Булава "

Снабдяването на режима на Зеленски с оръжия, пари, военни специалисти и разследваща информация от Запада ускорява съпротивата на Киев и предизвика полемика по отношение на опцията за потребление на тактически нуклеарни оръжия (ТЯО) в Украйна. Тъй като в спора вземат участие двете водещи нуклеарни сили - Руската федерация и Съединени американски щати, потреблението на нуклеарни оръжия може да докара и до широкомащабна замяна на удари.

Има прогнози, че при положение на подобен спор незабавно ще загинат 360 милиона души. А последвалият апетит ще докара до гибелта на още 5 милиарда Заради нуклеарната зима добивите ще паднат, междинният световен банкет на калории ще намалее с към 90% за три до четири години. Най-добри шансове за оцеляване ще имат жителите на Австралия и Аржентина, където може би ще могат да се изхранват.

На Запад обаче наподобява не му пука. Тази седмица Съединените щати тестваха балистичната ракета Minuteman III, " с цел да показват готовността на нуклеарните сили и увереността в смъртоносността и успеваемостта на националното нуклеарно въздържане ". Преди това тестванията бяха отлагани, с цел да не нервират Русия, след това Китай, само че в този момент очевидно политическата настройка се е трансформирала. А нуклеарното копче има пред себе си не изключително съответен Байдън.

Особеност на новата версия на Студената война е, че Съединени американски щати и Русия по самодейност на Вашингтон в действителност прекратиха контактите сред висшите водачи, което не беше по този начин даже през най-студения руски интервал. Самият факт на контакти, срещи - значително понижава вероятността от недоумение на проектите на съперника и несъответстваща реакция. Най-добрата причина за обновяване на контактите може да бъде удължаването на контракта СТАРТ-3.

Съединените щати не са предложили на Русия да възобнови договарянията по нов документ, който да размени СТАРТ-3, сподели външният министър Сергей Лавров. Според него политиците във Вашингтон са привикнали „ да афишират някои неща през микрофона и по-късно да ги не помнят “ (намек към думите на Байдън, че сякаш е подготвен за договаряния – авт.). Отговаряйки на въпрос дали Русия е подготвена да включи Китай (САЩ желаят това), Лавров отговори, че това е работа на Пекин.

Имайте поради, че Москва непрекъснато акцентира, че нуклеарните оръжия са средство за въздържане, а изискванията за тяхното допустимо потребление са разказани в нашата теория.

„ Всички предходни контракти за стратегическите въоръжения дадоха на американците визия какви арсенали имаме ние и на нас какви имат те “, споделя военният специалист Дмитрий Литовкин. — През последните години обаче Русия влага доста старания и пари в модернизацията на своя нуклеарен щит, както приказва президентът Путин в посланието си към Федералното заседание.

Напомням, че до 2024 година Русия няма да има нито една ракета, създадена в руската ера. Той ще бъде въоръжен с изцяло нови машини от вида " Сармат " за наземните, " Булава " за подводници, нова нуклеарна стратегическа крилата ракета " Буревестник " и дрон за нуклеарна подводница " Посейдон ".

На сегашния конгрес „ Армия-2022 “ беше подписан първият контракт за закупуване на тежки ракети „ Сармат “. Освен това до края на годината ще бъде въведен в употреба полк от 10 машини. Наистина ли е допустимо да ги произведем в оставащите четири месеца? Най-вероятно те към този момент са създадени. Остава единствено да ги натикаме в шахтите.

Американците нямат такова нещо. Тяхната ракета от ново потомство, сходна на нашата, ще се появи не по-рано от 2027 година Те схващат, че са изгубили конкуренцията във въоръжаването. А фактът, че сред Русия и Съединени американски щати няма съвместен баланс в стратегическите оръжия, тласка американските момчета към разсъждения на ръба на тежка пакост. Те биха желали да лимитират нашите нови благоприятни условия.

Но настоящите контракти не изискват от Москва да вземе поради оръжейни системи, които нямат аналози във врага. Съответно не сме длъжни да ограничаваме нито „ Посейдон “, нито „ Буревестник “, нито нашата тежка ракета „ Сармат “. Но всичко това е диалог в границите на военната доктрина. Сега няма съответни придвижвания от двете страни.

" СП ": - Оказва се, че Русия не се нуждае от нови съглашения със Съединени американски щати. Защо би трябвало да обсъждаме евентуалното ограничаване на нашите неповторими арсенали? Нека ги е боязън...

- Заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев не на вятъра сподели, че американците би трябвало да ни молят на колене да седнем с тях на масата за договаряния за ограничение на стратегическите оръжия. Ето я нашата позиция.

Възможността за интервенция на Китай в световен нуклеарен спор беше оценена от специалиста Василий Кашин.

Китай е възходяща нуклеарна мощ и е евентуално да стане третата по величина нуклеарна мощ до 2030 година По американски данни китайският капацитет превъзхожда френския и се приближава до 400 разгърнати бойни глави. Включително ракети, Пекин евентуално е кадърен да достави до 200 бойни глави до континенталната част на Съединени американски щати. Това не са 1,5 хиляди, които Русия може да изпрати на Съединени американски щати, само че също доста.

" СП ": - В какъв случай тези ракети могат да излетят?

- Има опасност, обвързвана със стратегически спор към Тайван. За разлика от Украйна, американците дават обещание директно да пазят Тайван. Това значи, че до момента в който в Украйна деликатно заобикалят директен спор сред Русия и НАТО, в тази ситуация с Тайван заплахата от нуклеарна рецесия е напълно действителна. Явно и двете страни ще се опитат да останат в неядрените граници, само че не е несъмнено, чеще се получи.

" СП ": - Вашингтон желае Китай да стане страна по новата версия на контракта СТАРТ...

- Китай няма да води никакви договаряния, до момента в който не натрупа нуклеарен капацитет, сравним с съветския и американския. Пекин намерено и непосредствено декларира това. Те няма да поемат неравностойни отговорности. В края на краищата, всяко съглашение ще им даде брой бойни глави, сравними с други страни. Така те ще продължат умерено, без никакви ограничавания, да построяват своята формация.

" СП ": - Очевидно, предвиждайки това, Съединени американски щати сътвориха блока AUKUS, който също има нуклеарно измерение?

- Военният съставен елемент на блока не трябва да се надценява. Няма строги военни отговорности, само че има военно-технически планове, главният от които е строителството на атомни подводници от Австралия. Вярно е, че те ще влязат в австралийския флот не по-рано от 2040 година Тези лодки обаче ще бъдат издигнати по американски и английски технологии, а тяхната специфичност е потреблението на уран с висока степен на обогатяване - до 99 %.

Това значи, че огромно количество материал за нуклеарно оръжие ще бъде трансферирано в Австралия. Освен това, в случай че там бъде приложено съглашение като шерването на нуклеарни средства (ядрен обмен) на НАТО, американските нуклеарни оръжия теоретично биха могли да бъдат сложени на тези лодки. Понастоящем Австралия е страна по Договора за зона без нуклеарна сила в Южния Тихи океан. Но е ясно, че в случай че обстановката се промени, всичко това може бързо да се обърне.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР