Единствената белодробна болница в Североизточна България - тази във Варна,

...
Единствената белодробна болница в Североизточна България - тази във Варна,
Коментари Харесай

Спряха тока на белодробната болница във Варна заради неплатени сметки

Единствената белодробна болница в Североизточна България - тази във Варна, остана без ток поради неплатени сметки. Дългът към локалното сдружение е над 80 хиляди лева От лечебното заведение бяха принудени да освободят болните от туберкулоза по домовете им.

„ Има една група от хора в Община Варна от партия ГЕРБ и още 3-4 души, присъединени към тях, които желаеха и не престават да желаят, да ни закрият. Министърът написа едно писмо, че е склонен да ни закрият, само че да посочат, къде ще разкрият друга такава болница. Въпросът с неналичието на ток удовлетворява някои хора в Община Варна “, съобщи доцент Д-р Христо Ганчев, шефът на лечебното заведение.

По думите на доцент Христо Ганчев това е „ липса на всякаква човещина “.

„ Звъня им по телефона, само че нито Портних, нито Балабанов, ми дават отговор. Говорихме с Балабанов, само че той по-късно изкриви думите ми и съобщи пред публицисти, че не сме желали да дадем и 100 лева Напротив – направихме вноска от 2000 лева, само че те не желаят това. Ние им изискуем към този момент 92 хиляди лева и колкото повече се отсрочва заплащането, толкоз по-голяма става сумата “, разясни доцент Ганчев в ефира на bTV.

``Болните, които са към 15 души, са пуснати по домовете си. Те обаче са заразни и евентуално броят на пациентите ще се усили след празниците``, акцентира още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР