Единствена Македония гледа невярващо как исканията на членовете на българо-македонската

...
Единствена Македония гледа невярващо как исканията на членовете на българо-македонската
Коментари Харесай

Проруска македонска партия: Кажете истината, че българите са с татарски произход

" Единствена Македония " гледа невярващо по какъв начин настояванията на членовете на българо-македонската комисия за проверка на историята от българска страна стават все по-агресивни, а от членовете на комисията от македонска страна е цялостно безмълвие и плашливост “. Това оповестиха от проруската македонска партия в известие, оповестено в някои македонски медии и представено от организация " Фокус ".
„ Очевидно от македонска страна в Комисията има македонци с изгубено национално възприятие, щом подаряват на България македонската история с признаването на цар Самуил за български цар, че Св. Климент и Св. Наум са изпратени от българската страна и са работили в границите на българската черква. Както и най-новото, че Гоце Делчев е български бунтовник “.
„ За " Единствена Македония " е неясно по какъв начин марионетната власт в Скопие може да изтрие всичко, което е македонско и по какъв начин македонският народ е глух наблюдаващ на личното си самоизтребление и обезличаване “.
„ Новата легална власт на " Единствена Македония ", която идва, ще обясни до дъно историческата истина, че една част от българското население е с македонско историческо родословие, че в историята доста български държавни управления, както и видни държавни институции в предишното и през днешния ден, се управляват от македонци, а българският народ носи корените си от татаро-монголската етническа група “.
" Единствена Македония " приканва и предизвиква македонските историци да не се опасяват и да кажат истината, която се базира на исторически източници, че българите имат татаро-монголски генезис “, се споделя в известието на партията.

напомня, че в последните дни се следи зацикляне на работата на българо-македонската комисия, която би трябвало да позволи противоречиви от историческа позиция въпроси. Експертите не могат да реализират единодушие да вземем за пример по отношение на личността на Гоце Делчев.
По-рано през днешния ден в изявление за bTV проф. Кирил Топалов, който е член на комисията от българска страна, съобщи, че македонските историци не познават изворите и документите от предишното си.
По-рано след след първото съвещание на взаимната междуправителствена комисия българският външен министър Екатерина Захариева сподели, че в политическата част на връзките на България и Северна Македония има значителен прогрес. Същевременно северномакедонският външен министър Никола Димитров разгласи, че има прогрес и с историята - за Античността и Средновековието, само че имало " доста пластове " по отношение на историческата истина, макар че диалогът е почнал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР