"Единствен по рода си център за неотложна помощ ще заработи

...
"Единствен по рода си център за неотложна помощ ще заработи
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на Радомир от ГЕРБ Пламен Алексиев: В града ще заработи единствен по рода си център за неотложна помощ

"Единствен по рода си център за неотложна помощ ще проработи в Радомир. По този метод няма да е належащо жителите от общините Радомир, Земен и Ковачевци да харчат непотребни средства за превоз и да пътуват до София, с цел да търсят здравно обслужване. Ще разчитаме на фрагменти главно от Радомир, като се надяваме със основаването на този център да върнем и доста от медицинските експерти, които в този момент работят в София. Очаквам този център да вдигне качеството на здравната услуга. Ние сме поредни в дейностите си и по-малко приказваме, а повече действаме”.

Това показа Пламен Алексиев, претендент за кмет на Радомир от МК “ГЕРБ-СДС”, представен от пресцентъра на ГЕРБ. Временно изпълняващият длъжността кмет на Радомир Димитър Димитров също е на мнение, че инвестицията ще даде важен подтик на опазването на здравето в района. В момента в Радомир има единствено едно болнично заведение, което се постанова да "покрива " 25 000 души. В центъра ще работят огромен брой лекари – педиатри, фамилни терапевти, както и медицински личен състав. Той ще разполага с съвременна клинична лаборатория и стационар, в който пациентите могат да престояват до 48 часа. Новото звено ще разполага с 3 лекарски кабинети, дневен стационар с 4 кревати, манипулационна и лаборатория, която се чака да работи непрекъснато. От услугите му ще могат да се възползват и жителите на прилежащите общини Земен и Ковачевци, както и всеки пациент, който е здравноосигурен.

“Ние не конкурираме незабавната помощ, а я допълваме и ще си партнираме с нея, тъй като центърът ще работи всеки ден след 20 часа, през цялата нощ до 8 часа и 24 часа в почивните и празничните дни. Освен това, към центъра ще действа и колцентър, на който пациентите могат да си записват час за обзор, като прецизирам, че телефонните позвънявания към него ще са безвъзмездни. Това ще увеличи неимоверно равнището на здравната услуга”, бяха думите на доктор Бранимир Радуилов, шеф на МЦ

“Поликлиника България” ЕООД, която е вложител на плана. В звеното от страна на вложителя са вложени над 200 хиляди лева Д-р Радуилов благодари на претендента на МК “ГЕРБ-СДС” Пламен Алексиев за кмет на Радомир за приноса му като градоначалник за реализирането на този план.

“Работя като доктор към този момент тридесет години и не си припомням такова огромно строителство в Община Радомир. Тези пространства преди години бяха запустели. Искам да направя разликата сред незабавна и неотложна помощ, и тя се състои в това, че неотложната помощ не включва животозастрашаващи състояния”, бяха думите на доктор Кирил Ангелов, Председател на комисията по опазване на здравето в Общински съвет – Радомир.

“Такива неща се случват извънредно рядко, центърът е с съвременен европейски тип и с огромна значителност за района. Докато другите приказват, ние работим”, бяха думите на Светослав Кирилов, Председател на Общински съвет – Радомир.

Центърът се чака да отвори публично порти до края на тази година. Той ще работи по здравната каса, само че избрани операции ще се заплащат в допълнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР