Единодушно всички групи в Европейския парламент настояха Европейската комисия да

...
Единодушно всички групи в Европейския парламент настояха Европейската комисия да
Коментари Харесай

ЕП настоява за прозрачност на договорите за доставка на ваксини

Единодушно всички групи в Европейския парламент настояха Европейската комисия да обезпечи бистрота на договорите, които е сключила с производителите на ваксини против Covid-19, съобщи Българска телеграфна агенция от Брюксел.

Необходима е повече бистрота, с цел да се убедят хората, че облагата за производителите не е преди всичко, съобщи групата на Европейската национална партия. Групата на социалистите и демократите настоя, че прозрачността на договорите ще послужи против дезинформацията за имунизациите.

Групата " Обнови Европа " укори Европейска комисия в липса на бистрота и означи, че към момента няма отговори на съществени въпроси, да вземем за пример за какво се бавят доставките на ваксини. Необходими са повече старания, с цел да се завоюва доверието на жителите, прибавиха либералите.

Според групата " Идентичност и народна власт " комисията е преговаряла с производителите " на мрачно ", самоличността на договарящите е загадка, а днешното положение на имунизацията в Европейски Съюз е карикатурно. Според Зелените договарянията са водени в дълбока загадка, а Европейска комисия се е поддала на настояването договорите да останат скрити и това е засегнатост за демокрацията.

Европейските консерватори и реформатори настояха за бистрота и осведомителни акции. Групата " Левите " (до предходната година групата " Европейска обединена левица " ) укори Европейска комисия, че се е огънала пред настояванията на производителите на ваксини, въпреки да е осигурила пари от европейските данъкоплатци, с цел да ги поддържа. Време е хората да се надигнат, с цел да се предотврати трупането на облаги от пандемията, допълниха от тази парламентарна мощ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР