Единодушно всички групи в Европейския парламент настояха днес Европейската комисия

...
Единодушно всички групи в Европейския парламент настояха днес Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕП настоява за прозрачност на договорите за доставка на ваксини

Единодушно всички групи в Европейския парламент настояха през днешния ден Европейската комисия да обезпечи бистрота на договорите, които е сключила с производителите на ваксини против COVID-19. 

Необходима е повече бистрота, с цел да се убедят хората, че облагата за производителите не е преди всичко, съобщи групата на Европейската национална партия. Групата на социалистите и демократите настоя, че прозрачността на договорите ще послужи против дезинформацията за имунизациите, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Групата " Обнови Европа " укори Европейска комисия в липса на бистрота и означи, че към момента няма отговори на съществени въпроси, да вземем за пример за какво се бавят доставките на ваксини. Необходими са повече старания, с цел да се завоюва доверието на жителите, прибавиха либералите. 

Според групата " Идентичност и народна власт " комисията е преговаряла с производителите " на мрачно ", самоличността на договарящите е загадка, а днешното положение на имунизацията в Европейски Съюз е карикатурно. Според Зелените договарянията са водени в дълбока загадка, а Европейска комисия се е поддала на настояването договорите да останат скрити и това е засегнатост за демокрацията. 

Европейските консерватори и реформатори настояха за бистрота и осведомителни акции. 

Групата " Левите " (до предходната година групата " Европейска обединена левица " ) укори Европейска комисия, че се е огънала пред настояванията на производителите на ваксини, въпреки да е осигурила пари от европейските данъкоплатци, с цел да ги поддържа. Време е хората да се надигнат, с цел да се предотврати трупането на облаги от пандемията, допълниха от тази парламентарна мощ. 

От името на португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз Ана Закариаш означи, че жителите имат потребност от бистрота и доверие. 

врокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис даде обещание Европейска комисия да се опита да обезпечи достъп до договорите, откакто по-рано се съгласи данните да бъдат недостъпни с обяснението за комерсиална загадка. Тя уточни, че до момента жертвите на новата болест в Европейски Съюз са над 400 хиляди. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР