Единодушно със 189 гласа за депутатите задължиха главния прокурор да

...
Единодушно със 189 гласа за депутатите задължиха главния прокурор да
Коментари Харесай

Парламентът задължи Гешев да се отчита на 3 месеца


Единодушно със 189 гласа " за " депутати те задължиха основния прокурор да се явява на всеки три месеца пред Комисията по правни въпроси.

Това се случи откакто народните представители одобриха текстове в Правилника
за организацията и активността на Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия.

Комисията по правни въпроси минимум един път на всеки три месеца ще изслушва основния прокурор по отношение на използването на закона за активността на прокуратурата и проверяващите органи в това число законодателни промени, ресурсна осигуреност, усложнения, свързани с реализиране функционалностите на тези органи, резултати в битка с престъпността, включително корупцията, написа организация " Фокус ".

По предложение на Хамид Хамид бе направено допълнение, съгласно което Комисията по правни въпроси минимум един път на всеки три месеца ще изслушва ръководителя на Върховен касационен съд и ръководителя на Върховен административен съд.

Парламент ът удължи работното си време до приемане на измененията в правилника.

По-рано днес  депутати те постановиха мораториум върху концесии и назначения, осъществени от държавното управление в оставка до основаването на идващ кабинет.

Във фокуса попадат продажбата на държавни и общински лечебни заведения, както и назначенията в държавната администрация и предприятията с над 50% държавно присъединяване.

Предложенията са две на Българска социалистическа партия и на „ Изправи се! Мутри вън ". Те бяха обединени в едно, само че последва спор кой е бил първи. Против мораториума гласоподава единствено ГЕРБ.

Парламент ът отмени Великденската си почивка.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР