Единодушно народните представители удължиха срока за събиране на приходите и

...
Единодушно народните представители удължиха срока за събиране на приходите и
Коментари Харесай

Депутатите приеха допълнителното удължаване на бюджета след 10 юни

Единодушно народните представители удължиха периода за събиране на приходите и осъществяването на разноските от държавния бюджет. Това се постанова поради към момента неприетата план-сметка за тази година.

С това деяние депутатите съумяха въпреки и за малко да решат казуса с изчезналия към момента бюджет за тази година. Часовникът тик-така, тъй като удължената от предходната година план-сметка е единствено до 10 юни.

Така депутатите се съгласиха от държавната хазна да се вършат заплащания по тъкмо избран ред - първо вноската по дълга, по-късно заплащането в бюджета на Европейски Съюз и едвам след тогава пари за правосъдната власт, обществени заплащания и пари за общини.

Те първо гласоподаваха постъпили публицистични оферти

Финансовият министър Асен Василев даде обещание, че напълно скоро ще показа нов план на бюджет. А депутатите си дефинираха да го одобряват до края на юли.

С искане за по-строги санкции за депутати стартира пленарният ден. Причината – поредицата кавги и напрежение сред ПП-ДБ и " Възраждане ".

“Санкции, които да лимитират откровената нецензурност от тази естрада “, сподели Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

„ Надали глобите ще са тези, които ще спрат басните, алегориите, желанието да се уязви съперника “, сподели ръководителят на Народно събрание Росен Желязков.

И без наказания, тонът се успокои, а Явор Божанков се изрече от естрада, без да провокира напрежение.

„ Сега, господин Божанков ще ви дадем опция да се реабилитирате “, сподели Цвета Рангелова от „ Възраждане “.

„ Ако ние покажем на обществото, че не можем да се поносим, този звук се придвижва в обществото “, отговори Явор Божанков от ПП-ДБ.

След помиряването – депутатите се захванаха с потребността от приемане на краткотрайно удължение на бюджета, до момента в който има нов. Чуха се рецензии към към този момент някогашната служебна власт.  

И бизнесът, и синдикатите чакат да видят новия план на бюджет и да го обсъдят

„ Под егидата на президента Радев и определения от него длъжностен министър на финансите видяхме опит за политически операции през недостига на бюджета “, сподели Венеция Ангова от ПП-ДБ.

„ В момента в хазната има над 10 милиарда лв., тъй че всевъзможни приказки за банкрут са неоснователни “, сподели финансовият министър Асен Василев.

„ Продължавам да се притеснявам, че не разбирате, че с цел да има бюджет, би трябвало да има болшинство “, сподели Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

„ Това, което вършиме, наподобява рисково за България. За първи път виждам ръководещото болшинство да се кара за бюджета “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Това, което вършим, причина на загрявка по дебата за бюджета, а още го няма. Две седмици преди мача не се загрява “, сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Така депутатите оставиха разногласията за момента, в който ще преглеждат новия бюджет.

Според анонса на Асен Василев - заложеният недостиг в новия бюджет ще е до 3%. Именно това се чака да провокира най-вече диспути при гласуването на план-сметката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР