Единодушно местният парламент на Бургас даде зелена светлина за изграждането

...
Единодушно местният парламент на Бургас даде зелена светлина за изграждането
Коментари Харесай

Единодушно: Местният парламент даде зелена светлина за изграждането на детската болница

Единодушно локалният парламент на Бургас даде зелена светлина за построяването на Специализирана болница за интензивно лекуване на детски заболявания в Бургас, съобщи кореспондент на Burgas24.bg .

Предстои да бъде импортиран в Министерство на здравеопазването заявление за приемане на авансово единодушие за основаване на болничното заведение за лекуване на детски заболявания в Бургас. Очаква се документите  за това да бъдат доокомплектовани и изпратени през декември тази година.

Това е първият стадий от осъществяването на плана. Той е разграничен на  няколко стадия, част от които към този момент са осъществени. Първият – този за изследване на потребностите, към този момент е изпълнен. Извършен е доста сериозен разбор на всички данни за Бургас и близките области – Сливен, Ямбол, Хасково и Стара Загора.  Консултантите към този момент са подготвени да дават идващия доклад с окончателните отделения, които ще има в болничното заведение. След това престои да бъде препоръчан идейният план за постройката с функционално систематизиране на отделенията – посочи зам.-кметът.

Докладната бележка, която сега обсъждаме е първата стъпка за основаване на болничното заведение. Предстои ни един дълъг път. Надявам се в близкото бъдеще - до края на мандата на този Общински съвет, този план да се случи, уточни доктор Антонио Душепеев.

Община Бургас има намерение да обезпечи средства за построяването, обзавеждането и оборудването на лечебното заведение, като употребява всички вероятни източници за финансиране – безплатни грантове по Оперативни стратегии, кредитни средства и при нужда личен запас отвън към този момент вложения.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР