Единният здравен сертификат в ЕС ще бъде достъпен за гражданите

...
Единният здравен сертификат в ЕС ще бъде достъпен за гражданите
Коментари Харесай

Европейският здравен сертификат ще е в сила от 15 юни - slava.bg

Единният здравен документ в Европейски Съюз ще бъде наличен за жителите на общността от 15 юни. Това разгласи в предаването "Голямото жури " за RTL и Le Figaro Тиери Бретон, еврокомисар по въпросите на вътрешния пазар, който управлява политиката на имунизация в Европейската комисия.
"Той ще бъде наличен от 15 юни в цяла Европа. Сертификатът не е наложителен, само че самолетните компании може да го изискат ", сподели Бретон. "Документът ще съдържа името на притежателя, датата на раждане, номера на паспорта, както и информация дали е бил имунизиран и с какъв препарат, а също и дали е боледувал или не ", сподели той. При липса на подобен документ, както отбелязва еврокомисарят, пасажерът ще би трябвало да се подложи на тест за ковид.
В същото време Бретон не чака внезапно нарастване на туристическите пътувания в Европа през идващото лято на фона на сложната епидемиологична обстановка с ковид. "Тази година туристическият сезон ще бъде съвсем същият като предишния ", сподели той.
На 23 март страните от Европейски Съюз поддържаха плана, препоръчан от Европейската комисия за въвеждане на дигитален документ за имунизация в Европейски Съюз. Според плана на Европейски Съюз, нов документ за имунизация или „ зелена цифрова карта “ би трябвало да комбинира три документа по едно и също време: самият документ за имунизация, документ за изкарана болест COVID-19, вследствие на което човек естествено е получил краткотраен имунитет към заболяването, както и документ за скорошни проби за ковид.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР