Единният цифров пазар е едно от най-големите постижения в Европа.

...
Единният цифров пазар е едно от най-големите постижения в Европа.
Коментари Харесай

Предизвикателствата, пред които се изправя единният цифров пазар

Единният дигитален пазар е едно от най-големите достижения в Европа. Той сплотява милиони жители и смисъла му е голямо.

Още при започване на мандата на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер концепцията е да се осъзнае, че единният пазар би трябвало да подсигурява, че няма граници. Механизмът работи с цялостна мощ. От предходната година към този момент няма такси за роуминг за пътуващите в страни от Европейски Съюз. Няма и блокиране на приложения. Причината е, че Европейското законодателство не разрешава точно сходни обстановки.

От април пък към този момент е разрешено аудиовизуалното наличие да се употребява на всички места при пътешестване. Премахнато в съдебна експертиза е също по този начин е и голословното блокиране на географски принцип. От позиция на жителите е значимо да живеят и да пътуват, без значение къде се намират в Европа, счита Брюксел. Усилията не стопират дотук. Следващия месец следва да се вкарат нови юридически правила за отбрана на данните. Това значи, че те ще се защищават по еднакъв метод за страните членки. По отношение на отбраната на данните Европейски Съюз е пример в света.

От 29 септември още нещо значимо следва за европейския дигитален пазар. Става дума за въвеждане на Регламент за електронна идентификация. Включването му значи, че електронната еднаквост ще важи на всички места в Европа. Тя ще бъде безпроблемно прилагана даже при банкови услуги.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР