Единният кризисен център, разкрит от областния управител Стойко Танков в

...
Единният кризисен център, разкрит от областния управител Стойко Танков в
Коментари Харесай

Превърнаха Морска гара - Бургас в кризисен център за бежанци от Украйна

Единният спешен център, оголен от регионалния шеф Стойко Танков в помощ на потърсилите краткотрайна протекция в област Бургас украински жители, отваря порти през днешния ден, оповестиха от Областна администрация.

Единният спешен център ще работи без почивни дни с работно време от 09 до 18 часа.

Доброволци от Областна администрация Бургас, БЧК-Бургас, както и представители на цивилен организации ще дават ежедневни наряди, с цел да се обезпечи навременна помощ на нуждаещите се.

За облекчение на езиковата връзка в центъра постоянно ще има преводачи, както и доброволци, които ще провеждат процеса за приемането и даването на филантропичната помощ.

Представители на Регионалното ръководство на образованието, на Регионалната дирекция по заетостта и от Община Бургас ще бъдат в услуга на украинските жители, които желаят децата им да посещават детска градина или учебно заведение, както и за опциите за обезпечаване на професионална претовареност и настаняване в община Бургас.

Разкрита е денонощна телефонна линия в помощ на жителите на Украйна и за връзка  с Единния спешен център: +359 885 80 90 40. На този телефон може да се обажда и всеки, който желае да помогне с доброволчески труд, даване на заслон или дарения.

За оборудването на центъра се включиха държавни и частни компании, които предоставиха стелажи, бюра, столове, компютърна техника, консумативи, с цел да се обезпечат нужните условия, както за работата на доброволците и районните структури, по този начин и за бързото обслужване на бежанците.

В Морска гара ще продължат да се събират, съхраняват и разпределят филантропичните помощи за потърсилите протекция в Бургаска област. Там се съхраняват единствено пакетирани хранителни артикули с дългогодишен период на валидност. Който желае да се включи в продължаващите дарителски акции, може да го направи като обезпечи памперси, макарони, брашно, алкохол, щендери и други

Закрити са бургаските пунктове за дарения на ул. " Трайко Китанчев “ №26 и на ул. " Любен Каравелов “ №112А, както и на Община Бургас, като наличната в тях филантропична помощ е преместена в Единния спешен център.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР