Единият - запалил паркирания бус на Общинска полиция“, а другият

...
Единият - запалил паркирания бус на Общинска полиция“, а другият
Коментари Харесай

Първи обвиняеми след снощния погром в София

Единият - запалил паркирания бус на „ Общинска полиция “, а другият - счупил стъкло на полицейски автомобил
Първи упрекнати след вчерашния разгром в центъра на София. Прокуратурата задържа и обвини 20-годишен юноша, счупил стъкло на полицейски автомобил. Той е притеглен към наказателна отговорност за осъществени хулигански дейности и разваляне на непозната благосъстоятелност.

На 16.11.2023 година към 19.35 ч. пред постройката на Посолството на Република Турция в гр. София, обвиненият Е.П. направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус марка „ Фолксваген “. Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост. Е.П. е упрекнат и за това, че е повредил  непозната движима движимост, която е държавна благосъстоятелност.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.325, алинея 2,вр.ал.1 от Наказателен кодекс и по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Е.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.

Софийска градска прокуратура пък притегли към наказателна отговорност 29-годишен български гражданин за закононарушение по член 330, алинея 2, т. 1, вр. алинея 1 Наказателен кодекс и постанови обвиненият да бъде арестуван за период до 72 часа.

Досъдебното произвеждане е формирано на 16.11.2023 година в изискванията на необходимост със съставянето на протокол за оглед на местопрестъпление и се води от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

След запознаване със събраните при започване на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни, с цел да се направи обосновано съмнение, че на 16.11.2023 година, към 19:05 ч., в гр. София, на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Гурко “ обвиненият e запалил паркиран бус, благосъстоятелност на бранш „ Общинска полиция “, ООП – Столична дирекция на вътрешните работи, със забележителна стойност – над 11 000 лева Пожарът е представлявал заплаха за живота на лица, участващи в протест против управлението на Български футболен съюз и чиновници на Министерство на вътрешните работи, намиращи се в непосредствена непосредственост до запаления бус.

За посоченото закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост за период от три до 10 години. Предстои вземането на решение по отношение на мярката за неотклонение на обвинения.

Разследването по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР