Единият вариант е председателят на НС да не обърне внимание

...
Единият вариант е председателят на НС да не обърне внимание
Коментари Харесай

Д-р Колев попари мерака на Нинова и Възраждане за вот на недове...

" Единият вид е ръководителят на Народно събрание да не обърне внимание на подписката за избор на съмнение, само че ще понесе доста упреци. Другият вид е да го подложи на гласоподаване. Вотът на съмнение е последна форма на парламентарен надзор. Но към длъжностен кабинет това е неприложимо, тъй като той черпи пълномощия не от Народното събрание, а от президента ", изясни той пред малкия екран.

 

Преподавателят акцентира, че държавното управление не е на никого и не може да се играе на опозиционер и болшинство. Всички лични и структурни промени в служебния кабинет стават с декрет на президента, само че не би следвало президентът Радев да дава заръки на Главчев. В връзките им би трябвало да има баланс, посочи Колев.

 

" Няма механизъм за надзор. Президентът може да изиска от служебния министър председател да има промяна. Всяка рокада следва да бъде направена след координиране сред служебния министър председател и президента. Президентът не може просто да освободи служебния министър председател, би трябвало да има декрет за нов. Конституцията разрешава, само че това не може да е самоволен акт, би трябвало да има основателни претекстове ", обясни той.

 

Конституционалистът уточни още, че Даниел Митов дава отговор на условията за външен министър, само че обърна внимание, че рецензиите са в областта на политическото, а не на юридическото. По думите му следва да се търси баланс в съгласувателната процедура сред служебния министър председател и президента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР