Единият вариант е от януари и февруари обществените поръчки да

...
Единият вариант е от януари и февруари обществените поръчки да
Коментари Харесай

Електронните обществени поръчки ще се въвеждат на етапи

Единият вид е от януари и февруари публичните поръчки да се организират напълно по електронен път. Имаме обаче дребни общини, дребни институции – по тази причина по всяка възможност ще действаме „ каскадно”, на няколко талази, евентуално три. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

Работи се, на 15 ноември би трябвало да е готово новото централно вместилище, където да се съхраняват всички бази данни на държавни и общински институции, ще успеем, увери Дончев пред Българска национална телевизия. Темата стана настояща след срутва на Търговския указател.

По отношение на пътната сигурност, вицепремиерът счита, че " евентуално " ще се сътвори обособена организация под подчинението на Министерския съвет. Дончев обаче сподели, че нямало да има назначение на още служители и добави, че новата организация трябвала да има правото да " предпише " по какъв начин да работи друга, директно виновна институция. Например – открива се неприятен път, организацията предлага на АПИ да го ремонтира допустимо най-бързо. Мисля, че в границите на годината процесът по подготовка на това звено ще е завършил, сподели вицепремиерът.

Относно концепцията за кошница с хранителни артикули от първа нужда на военния министър Красимир Каракачанов, Дончев съобщи, че концепцията звучи добре, само че няма да е ефикасна. Всеки, който е бил в бизнеса, знае, че с сръчен счетоводител могат да се вършат доста маневри, сподели вицепремиерът. Той не хареса и концепцията за диференцирано Данък добавена стойност, тъй като отново нямало доста да се усети от потребителя, а и можело да има повече измами с Данък добавена стойност.

Напрежение сред институциите не постоянно е нездравословно да има. Не знам дали верният термин е война – мощно напрежение несъмнено има. Това сподели Дончев, съгласно който " от време на време виждаме " ярка, мощно опозиционна позиция на президента, само че това е негово решение. Дончев обаче счита, че президентската институция е по-добре да работи по " фините настройки ".

Относно смяната на часовото време, вицепремиерът не счита, че би трябвало да има референдум, а трябвало да има необятна полемика и че наподобява мнението е да останем на лятно часово време. Според Дончев е изцяло допустимо от пролетта на следващата година да сменим на лятно време и да си останем на него.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР