Единият от задържаните за масовия бой в Калояново преди няколко

...
Единият от задържаните за масовия бой в Калояново преди няколко
Коментари Харесай

Един от задържаните за боя в Калояново е лежал в затвора за катастрофа с 4 трупа

Единият от арестуваните за всеобщия пердах в Калояново преди няколко дни - Аспарух Донков и преди е лежал в пандиза, научи TrafficNews .
Прочетете още
През 2009 година Донков е получил присъда от 4 години и 11 месеца за причиняване на гибел по несъобразителност на четирима души след тежка злополука. Инцидентът е станал през лятото на 2008 година на пътя Пловдив – Карлово, а шофьорската му брошура е била отнета за период от 7 години.

Около 16.30 часа на 27 юни 2008 година подсъдимият Дойков, управлявайки „ Фолксваген Пасат ” дружно със свои сътрудници, се прибирал от Пловдив, където работели в строителна компания, за с. Долна Махала.  В непосредственост до Калояново Донков подхванал непозволено изпреварване, само че защото в насрещната лента наближавал автомобил, той внезапно се опитал да се върне в неговата лента, колата поднесла и се забила в идващия насреща „ Опел Корса ”.

В него пътували Запрян Д., Николай В., Даниел К. и Стефан Л., като трима от тях били пандизчии, работещи във компания за паркет в с. Дъбене, а четвъртият – чиновник във компанията, който всеки ден ги прибирал в затворническото общежитие.

При удара четиримата получили доста тежки контузии, в резултат на които настъпила гибелта им, а Донков през това време избягал от местопроизшествието, скривайки колата при собствен прочут в село Бегово.

По–късно пристигналите на местопроизшествието служители на реда намерили регистрационната табела на „ Фолксвагена ”, която при удара била паднала и по нея разкрили и иззели самата кола.

Делото е минало по процедурата на съкратеното правосъдно разследване – с авансово чуване без разпит на очевидците и движимостите лица пред съда. Подсъдимият признал обстоятелствата и условия по повдигнатото му обвинение  и е получил присъда понижена с 1/3.

Донков е бил наказан да заплати на околните на потърпевшите сумата от общо 680 000 лева за претърпените от  тях неимуществени вреди.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР