Единият е човекът с най-голяма власт, а другият е този,

...
Единият е човекът с най-голяма власт, а другият е този,
Коментари Харесай

Какво ще се случи след малко в Шоуто на Слави между Трифонов и Бойко Борисов?

Единият е индивидът с най-голяма власт, а другият е този, от който всички треперят. Едната е най-харесваната от хората, а другата - дамата с най-голям пост в страната. Това са министър председателят Бойко Борисов, основният прокурор Сотир Цацаров, омбудсманът Мая Манолова и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева - четири от петте най-влиятелните персони в България. Обединява ги идното присъединяване в най-популярното телевизионно предаване у нас - " Шоуто на Слави ".

Всички те ще гостуват поредно в студиото на Слави Трифонов. Крак довечера повлича Бойко Борисов, в четвъртък е Сотир Цацаров, а в петък идва ред на Мая Манолова. Все още се прецизира датата за Цвета Караянчева, защото сега тя е на държавно посещаване в Япония. От Голямата петорка липсва само президентът Румен Радев. Той също получи публична покана, само че от екипа му дадоха отговор, че сходно присъединяване не е планувано.

Слави Трифонов изясни от ефира на предаването си за какво кани най-високопоставените посетители. Причината са митингите в страната през последните седмици. Очакванията на телевизионните анализатори са рейтингът на шоуто да удари небесата още в първия от четирите епизода на поредицата.

С какво гостуването на министър-председателя тъкмо в това предаване е по-различно от всички останали политически изявленията в българския ефирен ефир?

Отношенията на Бойко Борисов и Слави Трифонов имат дълга и спорна история. Тя клати сред противоположните полюси на мъжко другарство и политическа злоба.

" Наистина ми беше на посетители в Тодорово, селото, което се споделя Учиндол. Но няма да приказвам за някакви персонални неща, тъй като не е по мъжки ". С тези думи Слави Трифонов удостоверява свидетелствата на техни общи познати, че двамата с Бойко Борисов са имали същинско другарство. И продължава: " Водили сме доста диалози, в това число за политика. В тях съм изразявал мнение, че е добре той да взе участие в политиката ".

Но ненадейно сред двамата честолюбиви мъже пламва искра и сред тях се разгаря плевел спор. Понякога той стига границата на същинска война.

През 2010 година Трифонов ненадейно стартира акция със сатирични скечове в шоуто си против каращия своя първи мандат министър председател на България. Отговорът не закъснява. В изявление пред Сашо Диков в " Канал 3 " Борисов декларира: " Слави Трифонов искаше 50% въздействие в ГЕРБ. В смисъл, че в случай че би трябвало да определим двама министри, единия да го каже той, другия - аз ". Министър-председателят прибавя, че Слави Трифонов имал място до хотел " Кемпински-Зографски " (б.ред. - през днешния ден " Маринела " ) и желал статутът му да се промени, с цел да може да строи там. В градоустройствения проект на София обаче мястото било утвърдено за градинка и по тази причина шоуменът получил безапелационен отвод.

Спорът сред досегашните другари незабавно се трансформира в централна медийна тематика. " Не съм желал 50% от ГЕРБ, тъй като ГЕРБ не е нито ООД, нито баница. Въобще не съм желал 50% ". Така дава отговор Слави на въпрос на редколегията в шоуто. Отрича и за градинката. Той даже се заканва да съди премиера за уронване на престижа и достолепието му.

В началото на юни същата година сценаристите на " Шоуто на Слави " насочат 25 въпроса към Бойко Борисов. След отвод на премиера да гостува в предаването, публицисти го предизвикат с въпрос дали се е уплашил. " Нито ме интересува Слави Трифонов, нито шоуто му ", отрязва Борисов и прибавя яростно: " Трифонов си прави реклама на мой тил. Нито ме интересува дали ще води, дали няма да води, къде ще води, по какъв начин го води... Той изговори толкоз неистини за мен... ".

Полемиката продължава в ефира на " Шоуто на Слави ". Помолен от сценаристите си да назове три неща, които не харесва в Бойко Борисов, водещият показва преди всичко, че не харесва министър-председатели, на второ, че " Борисов не си държи на думата ", и на трето - " Борисов твърди, че все не е отговорен ".

Следват няколко години на спорадични словесни престрелки сред двете страни. По-често рецензиите идват от телевизионния ефир, само че когато министър председателят реши да отговори, се трансформират в национална вест.

Стига се до 2016 година, когато " Шоуто на Слави " провежда референдум за смяна на изборната система. Инициативата още веднъж е мотив за разгаряне на пристрастености по оста Борисов - Трифонов. В акцията си телевизионният водещ подлага на критика остро кабинета " Борисов 2 ". В отговор от трибуната на Народното събрание министър председателят декларира: " Аз нямам боязън от Слави Трифонов! Добре пристигнал на избори, когато желае. Разбира се, тогава няма да има опция по 3 часа дневно в национална телевизия опция да си прави своята политика ".

Слави Трифонов получава поддръжка от гласувалите на референдума, само че не му доближава напълно малко в изборната интензивност, с цел да може решенията да бъдат превърнати в наложителни по закон. Това е мотив за нова серия рецензии от него и екипа му към държавното управление на Борисов.

Последният епизод на сагата е напълно свеж. Той е обвързван с недоволството на майките на деца с увреждания. Слави Трифонов се разгласи изрично в тяхна поддръжка и облече фланелка с надпис " Системата ги убива ". Така той прегърна обществено идеята, която сложи началото на ескалиралите през последните няколко седмици улични митинги - първо за майките, по-късно за горивата, а най-после и против държавното управление, написа " Дирбг ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР