Единайсет души, включително стрелецът, бяха убити, а около 30 -

...
Единайсет души, включително стрелецът, бяха убити, а около 30 -
Коментари Харесай

В Прага 11 души бяха убити, а девет тежко ранени при стрелба в университет

Единайсет души, в това число стрелецът, бяха убити, а към 30 - ранени, при всеобщо ликвидиране в университетска постройката в центъра на Прага, оповестиха организациите, като се позоваха на управляващите.

Девет от потърпевшите са в тежко положение.

Полицията заяви, че малко след 15:00 ч. (16:00 ч. българско време) са се отзовали на сигнал за пукотевица във факултет на площад " Ян Палах " в Стария град на Прага, след което разгласи, че въоръженият нападател " е премахнат ".

Говорителят на Факултета по изкуствата Тереза Маркова удостовери, че нападението е осъществено в тяхната постройка.

Студенти пишат в обществените медии, че са се крили по стаите. „ Внезапно чух пукотевица “, съобщи очевидец, която пред чешкия информативен бюлетин Mlada Fronta Dnes.

Властите оповестиха, че целият площад и региона към него са затворени. Органите на реда приканиха хората да стоят надалеч от местопроизшествието и да останат на закрито. В същото време полицията спря и градския превоз на мястото на случая. 

" Сградата на Философския факултет на Карловия университет е евакуирана, следствените дейности не престават ", споделиха още от полицията. 

На мястото на закононарушението дойде вътрешният министър на страната Вит Ракушан. Той прикани жителите и гостите на Прага да следват инструкциите на полицията. 

Заради стрелбата Карловият мост, една от най-големите туристически дестинации в Прага, е затворен за придвижване. 

Карловият университет се намира в Стария град на Прага, на към 500 метра от историческия Карлов мост, който е честа туристическа дестинация.

На видеа, публикувани в обществените мрежи се вижда по какъв начин паникьосани поданици на чешката столица и туристи бягат уплашени от случая по " Карловия мост ". 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР