Единадесетокласничката от Първа Частна Математическа Гимназия Рени Паскалева стана първият

...
Единадесетокласничката от Първа Частна Математическа Гимназия Рени Паскалева стана първият
Коментари Харесай

Единадесетокласничката Рени Паскалева постигна исторически успех в сферата на изкуствения интелект

Единадесетокласничката от Първа Частна Математическа Гимназия Рени Паскалева стана първият български възпитаник в историята, който записва имената си измежду създателите на публикация в CVPR – най-авторитетната научна конференция за изкуствен интелект и компютърно зрение в света. Тя е съавтор на разработка, която разрешава на машините да разпознават и основават по-реалистични изображения на човешки страсти, оповестиха от пресцентъра на МОН. 

Рени е стипендиантка в лятната AI изследователска стратегия за възпитаници (STARS) на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Тя работи под управлението на учени от INSAIT и университета ETH Zürich, като интензивно се включва в създаването на един от плановете, който в следствие притегля внимание на международния конгрес и е признат за обява.

Ученичката е носителка на бронзов орден от Младежката Балканиада по Информатика, бронзов орден по информатика от Международната Жаутиковска Олимпиада и взе участие в тима, който завоюва безспорното първо място на Турнира на младите естествоизпитатели през 2021 година

CVPR (Conference on Computer Vision and Pattern Recognition) е най-цитираният конгрес за AI и компютърно зрение в света (с хирш-5 показател 422) и № 4 всред всички научни сфери дружно със Science, Nature и New England Journal of Medicine. Всяка година стотици учени от целия свят аплайват за приемане на опция да разгласяват на конференцията, само че малко на брой биват утвърдени.   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР