Единадесет от санкционираните са участвали в принудителното депортиране на украински

...
Единадесет от санкционираните са участвали в принудителното депортиране на украински
Коментари Харесай

Великобритания наложи санкции на руските министри на културата и образованието

Единадесет от глобените са взели участие в насилственото депортиране на украински деца, уточни Ройтерс.

Британският външен министър Джеймс Клевърли съобщи, че глобите, оповестени през днешния ден от Лондон, се постановат на лица, които са подкрепили упавлението на съветския президент Владимир Путин, в това число програмата за принудително пренасяне на деца.

" В своята смразяваща стратегия за наложително депортиране на деца и изпълнената с ненавист агитация, популяризирана от неговите лакеи, виждаме истинските планове на Путин - да изтрие Украйна от картата. Днешните наказания включват тези, които поддържат режима на Путин в това число тези, които желаят да видят Украйна унищожена, а нейната национална еднаквост и нейното бъдеще - заличени ", съобщи Клевърли.

По-рано този месец Русия съобщи, че е довела към 700 000 деца от спора в Украйна на съветска територия. Според Москва програмата ѝ за извеждане на деца от Украйна на съветска територия цели да отбрани сираците и децата, изоставени в зоната на спора.

Украйна, от своя страна, твърди, че доста деца са били нелегално депортирани, а Съединени американски щати показват, че хиляди деца са били принудително изведени от домовете си. Украинското министерство на интеграция на окупираните територии съобщи, че 19 492 украински деца сега се считат за нелегално депортирани.

Любимова е глобена за оказване на поддръжка на поощряване на политики и дейности, които " дестабилизират Украйна или заплашват териториалната й целокупност ", съобщи Англия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР