Най-малко 11 изчезнали след пожар във френска ваканционна къща, приютяваща хора с увреждания

...
Единадесет души са в неизвестност след пожар, избухнал във ваканционна
Коментари Харесай

Единадесет души са в неизвестност след пожар, избухнал във ваканционна къща в източна Франция рано сутринта в сряда, съобщиха властите.

Пожарът във Wintzenheim, малък град близо до германската граница на около 315 мили източно от Париж, избухна около 6:30 сутринта местно време. Префектурата на Haut Rhin, където се намира Wintzenheim, каза, че "яростни пламъци" са обхванали около 300 квадратни метра (3200 квадратни фута) от 500 квадратни метра (5400 квадратни фута) структура.

Властите изпратиха 76 пожарникари, четири противопожарни коли и четири линейки и пожарът беше овладян до 9 часа сутринта, се казва в изявление на префектурата. Седемнадесет души са били евакуирани от сградата.

Къщата е била домакин на хора с увреждания през лятната ваканция. Групата е била на посещение от Нанси, град на около 140 километра (87 мили) северозападно от Wintzenheim, се казва в изявление на префектура Haut Rhin.

Вътрешният министър Джералд Дарманин каза, че са съобщени няколко жертви „въпреки бързата и смела намеса на пожарната, на която отдавам почит“.

Това е развиваща се история. Очаквайте повече подробности

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР