Един загинал от гръмотевични бури, сняг на планината Олимп, дъжд,

...
Един загинал от гръмотевични бури, сняг на планината Олимп, дъжд,
Коментари Харесай

В Гърция положението е апокалиптично: Сняг на Олипм, дъжд и градушки, а гръм уби човек

Един умрял от гръмотевични стихии, сняг на планината Олимп, дъжд, градушки и спад на температурите са главните характерности на неприятното време в Гърция през уикенда, което медиите дефинират като " есен измежду лято ", съобщи Монитор, цитирайки Greek reporter.

Според Атинската национална обсерватория неприятното време в Гърция ще продължи най-малко още два дни, като най-засегнати ще бъдат южните и западните елементи на страната.

Според уеб страницата Larissanet.gr сняг е паднал в планината Олимп (Централна Гърция) в неделя следобяд. Там се развихрила снежна стихия и един планинар е в неопределеност, прецизира уеб сайтът.

По същото време в градчето Амфилохия 45-годишен мъж е бил погубен от мълния.

Ураганен вятър е връхлетял региона на Рио-Антирио (край град Патра в Пелопонес) и е скъсал въжетата на два ферибота. Цяла интервенция е била осъществена от пристанищните управляващи в Рио, с цел да завържат още веднъж корабите.

Проблеми са зародили и по автомагистралите сред Патра и Коринт в южната част на страната, а също и в региона на град Янина, Западна Гърция, където има и нанесени вреди на аграрни насаждания в региона Етолоакарнания.

Пожарната е приела сигнали за изпомпване на вода от жилища в град Патра и в региона Ахаия на полуостров Пелопонес.

Мълнии са провокирали пожари в тази част. В региона на Мецово, Западна Гърция, пък е паднала и градушка с величина три сантиметра, а по автомагистралата сред Патра и Калаврита се е образувало свлачище.

Средните температури в Северна Гърция се движат в диапазона от 18 до 26 градуса, прецизират метеоролозите.

Пожар бушува в южната част на региона Атика. Няма заплаха огънят да засегне обитаеми региони, оповестява гръцката агения АНА-МПА. Гасенето е затруднено, защото огънят е горящ в мъчно налична околност.

Междувременно черногорските управляващи оповестиха, че най-малко 100 туристи са били принудени да се изтеглят от крайбрежния регион на Черна гора, заплашен от горски пожари, които се популяризират из Балканите.

Разпалван от мощния вятър и сухото време, пожарът на полуостров Луштица се популяризира покрай домовете и къмпинг зоната в понеделник. Властите оповестиха, че военноморският флот оказва помощ за евакуацията на региона.

По на север в Хърватия пожарникарите също се борят с редица пожари около адриатическия бряг. Няколко стотици декари борови гори и шубраци са изпепелени, само че към този момент няма заплаха за домовете на хората.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР