Един унгарски фотограф ни повежда през явния разкош на московското

...
Един унгарски фотограф ни повежда през явния разкош на московското
Коментари Харесай

Метрото на МОСКВА ~ Рекорди, релси и културно наследство

Един маджарски фотограф ни повежда през явния лукс на московското метро. Истински музей на руската архитектура, който впечатлява задграничните посетители на съветската столица и попада във фокуса на обективите.

Бюст на Ленин, ярки мозайки, знаци от времето на комунизма, впечатляващи арки, помпозни полюлеи  посрещат, изпращат и следват всички, които избират метрото за свое транспортно средство.

Построено през 1935 година, метрото на Москва е едно от най-натоварените в света и всекидневно транспортира приблизително по 8,6 милиона пасажери. То е и една от най-сложните транспортни системи в света с дължина 327,5 км, има 12 линии и общо 196 станции.

Защо московското метро е толкоз особено? Защото съгласно статистиката на столичния метрополитен, то е натоварено до своя цялостен лимит, а в часовете-пик, мотрисите идват на всеки 90 секунди. Една комплицирана хореография от ръководство на в точния момент идващи и заминаващи влакове, което прави метрото международен рекордьор по акуратност в разписанието.

Железницата на съветската столица е приета за най-красивата в света – 44 от нейните 196 станции са обекти, оповестени за културно завещание.

Самият фотограф Vоrоs Szabolcs споделя, че главната му концепция била да показа на своите сънародници тази впечатляваща подземна хубост, непозната  за множеството унгарци.

Източник и фотоси: rbth.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР