Един трилион евро ще бъдат инвестирани в европейската „зелена сделка“,

...
Един трилион евро ще бъдат инвестирани в европейската „зелена сделка“,
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен обеща 1 трилион евро инвестиции в „зелена сделка“ на ЕС

Един трилион евро ще бъдат вложени в европейската „ зелена договорка “, разгласи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Страсбург.

По време на първото съвещание на европарламента за годината Комисията показа публично проекта за стабилно вложение в „ зелената договорка “.

Целта на Брюксел е до 2050 година Европейският съюз е да бъде първото държавно обединяване, което има безпристрастен резултат върху измененията в климата.

Въпреки че всички евродепутати бяха безапелационни, че би трябвало да се влага в битката с климатичните промени, огромна част от тях разкритикуваха Европейска комисия, че ще отнеме основни за избрани страни промишлености.

Отговорът на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен:

„ Европейската зелена договорка е за климата, само че тя също е и за хората. Предстои ни голям преход и ние би трябвало да сме сигурни, че никой няма да изостане “.

Чуха се и рецензии, че препоръчаният проект не е задоволителен, а дейностите на Европа в битката с климатичните промени – незадоволителни.

Зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс изрази кардиналното си единодушие:

„ Прави сте, нужни са повече старания, с цел да се реализира крайната цел. Това обаче е първа стъпка в вярната посока. Всяко пътешестване стартира с първа стъпка “.

Инвестиционният проект е за 10 години напред. За да се изпълнят заложените в него ограничения и да се обезпечи нужният за тях запас, са нужни редица законодателни промени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР