Един семеен уикенд на Витоша не е задължително да мине

...
Един семеен уикенд на Витоша не е задължително да мине
Коментари Харесай

Офелиите: най-доброто място за малките софийски скиори - slava.bg

Един фамилен уикенд на Витоша не е наложително да мине там, където всички незабавно се сещат – в зоната на Алеко. Ако имате да оползотворите силата на един или двама дребни скиори или занапред ще ги учите да карат ски или ръб, насочете се напряко към Офелиите. Тази по-малко известна писта е считана за идеална за начинаещи. Тя хем разполага с нужните условия – обработка, влек вид панимка и 2 броя пътеки Маджик карпет, хем наклонът е едвам 15%, лека е и не е дълга. В съседство е двойно по-голямата и с по-голям надолнище писта Ветровала, която преди повече от четвърт век се ползваше с повече популярност, в сравнение с през днешния ден измежду софийските скиори. Там има и влек, и обособен детски влек. Базата разполага с инструктури и екипировка чартърен.
Когато бузите поруменеят, или при още по-голяма отмалялост, планниският дом Офелиите с неговите 12 кревати и с същински домашни суджуци и пастърми, които сушат там, е на ваше разположение да отседнете посред зелената горска част на Витоша.
Наоколо в тази зона има и други атракции – Златните мостове, Боянският водопад, а най-близо – Яворова поляна с бюст на огромния ни стихотворец и даже със сцена, където могат да се провеждат празненства и концерти.
Удобство е, че се стига и с кола, има си паркинг, тъй че важи и за така наречен „ кашкавал – туристи”, които го помързява, изключително през уикендите, да вървят, само че пък желаят да се усещат измежду природата и да дишат прекрасен въздух, освен това близо до мръсната пелена над София.

Снимка: Стоян Мечкаров
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР