Разочарован собственик на жилище се опитва да реши проблем в цялата общност, причинен от един съсед: „Не искайте разрешение“

...
Един Redditor, който беше разочарован от заразяването с вредители на
Коментари Харесай

Един Redditor, който беше разочарован от заразяването с вредители на техния съсед, беше посрещнат със зашеметяващо лесно решение, което може да се използва на всяко водно тяло, размножаващо се от комари — потапяне на комари.

Публикацията описва как имотът на съседа се връща точно към техния и че съседите им не са направили много поддръжка на басейна през този сезон. Отвореното, неконтролирано водно тяло се е превърнало в място за размножаване на комари, тъй като те снасят яйцата си в неподвижна вода.

Обикновено помпите за басейни помагат за филтрирането на водата и поддържането й в движение, а хлорът действа като допълнително възпиращо средство. Липсата на поддръжка или покривало на басейна може да създаде бедствие за бъги за целия квартал - както установи този Redditor.

„Наистина не мога да кося тревата си, да се наслаждавам на печенето на скара или да работя навън в задната си тераса , или нещо друго, без да бъде изядено живо от тях“, пише потребителят.

Коментариите в нишката на Reddit до голяма степен предлагат пускане на комари в басейна на съседа.

Москити се правят от Bti, естествена, пренасяна от почвата бактерия, която е насочена специално към ларвите на комарите. Те се разтварят във всяко неподвижно водно тяло, като бурета за дъжд, бани за птици и басейни, и убиват ларвите на комарите, преди да могат да се превърнат във възрастни комари.

Разтворът е евтин и напълно безопасен за хора, домашни любимци и вашата местна дива природа. Всъщност Агенцията за опазване на околната среда съобщава, че някои дейности по органично земеделие всъщност използват потапяне на комари за контрол на вредителите.

Също така е по-ефективно от типичните пестициди. Други пестициди достигат средно само до 1% от вредителите и комарите могат лесно да изградят имунитет към тях. Те също така могат да съдържат химикали, токсични за хората, растенията и животните, които могат да изтекат във водосбора и да замърсят още повече дивата природа.

Ясно е, че коментаторите на Reddit са били на място със своите нетоксични, преобладаващо ефективно предложение. Някои от тях споменаха просто да хвърлят потапянето в басейна, без да кажат нищо, тъй като са толкова дискретни, че съседите вероятно няма да забележат.

„Не искайте разрешение и не казвайте нищо ”, посъветва един, докато друг добави: „Просто го хвърлете през оградата като граната.”

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети за спестяване на повече, отпадъци по-малко и помогнете на себе си като същевременно помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР