Един от всеки трима работници и ръководители казва, че често

...
Коментари Харесай

Страдате ли от „прегаряне“? Мнозина шефове - да


Един от всеки трима служащи и ръководители споделя, че постоянно се усеща отпаднал, уплашен, уединен или депресиран (снимка: CC0 Public Domain)

Конфликтите сред професионалния и персоналния живот изтезават работещите хора и шефовете не са ваксинирани против сходни проблеми. Според изследване на консултантската компания Deloitte, близо 70% от ръководителите на компании съществено обмислят да изоставен работата си, с цел да се заемат с роля, която им дава по-добро възприятие за благоденствие.

Проучването измежду 2100 чиновници и ръководители на шефско равнище, извършено от Deloitte и Workplace Intelligence, откри, че както чиновниците, по този начин и бизнес-лидерите имат усложнения да намерят формулата за своето богатство в последните двете години, откогато пандемията прекатурна света.
още по темата
Три четвърти (76%) от интервюираните ръководители на равнище „ основен шеф “ споделят, че пандемията е повлияла отрицателно на тяхното благоденствие. Един от всеки трима служащи и ръководители споделя, че постоянно се усеща отпаднал, уплашен, претрупан, уединен или депресиран.

Не единствено това. Проучването открива, че 63% от чиновниците и 73% от водачите на изпълнително равнище считат, че работата им не им разрешава да си обезпечат някакво време за себе си, за отмора, нито да се откъснат от работните тематики.

Проблемът е дотолкоз сериозен, че за 68% от чиновниците и 81% от ръководителите подобряването на благосъстоянието към този момент наподобява по-важно от напредването в кариерата. Като разследване от това 57% от чиновниците и съвсем 69% от мениджърите на изпълнително равнище съществено обмислят да подадат оставките си.

Сигнал за пробуждане

Констатациите са сигнал за пробуждане за организациите – те следва да се оправят с въпроса по какъв начин ежедневната работа въздейства върху благосъстоянието на чиновниците, уточни Дан Шаубел, ръководещ сътрудник в Workplace Intelligence. „ Голямата оставка ни сподели, че чиновниците към този момент не желаят да търпят работа, която ги оставя непрекъснато изтощени, а нашето изследване с Deloitte акцентира, че на ръководителите също им е писнало от настоящето положение на нещата “, сподели Шаубел.

Пак съгласно изследването, бизнес-лидерите може би надценяват какъв брой добре се усещат чиновниците им. Докладът откри, че 89% от ръководителите имат вяра, че техните служащи „ процъфтяват “. Същевременно единствено 65% от чиновниците правят оценка физическото си здраве като „ чудесно “ или „ положително “.

Грижа „ от горната страна надолу “

Ясно е, че благосъстоянието е грижа „ от горната страна надолу “. Но до момента в който 95% от респондентите на шефско равнище са съгласни, че би трябвало да носят отговорност за благосъстоянието на чиновниците си, 68% признават, че не вършат задоволително в това отношение.

Пол Силвърглейт, заместник-председател по анализите за софтуерния бранш в Deloitte, споделя, че както чиновниците, по този начин и водачите имат компликации да намерят „ организационната поддръжка, от която се нуждаят, с цел да се оправят с неща като баланс сред професионалния и персоналния живот и натоварванията “.

Малки усъвършенствания с огромно влияние

Конкретно във връзка с здравето мениджърите на високо управително равнище би трябвало да поемат по-голяма отговорност и да подхващат дейности по въпросите на здравето, сподели Силвърглейт. Той предлага измененията да стартират, тръгвайки от главните неща: единствено към половината от чиновниците споделят, че са употребявали цялото си време за отпуск, че вършат почивки в границите на работния ден, че спят задоволително и че намират време за приятелите и фамилията.

Малките усъвършенствания във всички тези области могат да имат огромно кумулативно влияние върху подобряването на благосъстоянието, ангажираността и продуктивността на работното място, се споделя в отчета. А това може да повлияе на дълготрайния триумф на организацията и да насърчи чиновниците да останат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР