Един от водещите български баскетболисти през последното десетилетие - Божидар

...
Един от водещите български баскетболисти през последното десетилетие - Божидар
Коментари Харесай

10 месеца по-късно: Божидар Аврамов отново е на паркета

Един от водещите български баскетболисти през последното десетилетие - Божидар Аврамов, напълно скоро още веднъж ще радва почитателите с гениалните си осъществявания на паркета. Плеймейкърът на Спартак Плевен към този момент е изцяло възобновен от тежката травма в лявото коляно, която постави насилствен завършек на изявите му през предходната акция. Гардът на плевенчани е възобновил тренировки със съотборниците си и ще може да се завърне на терена след 10-месечна пауза. Това разгласи самият той пред Sportal.bg .

За да се случи това обаче, управлението на Спартак първо би трябвало да картотекира Аврамов в състава за този сезон. Това би трябвало да се случи в идващите дни, с цел да може някогашният национал да помогне на тима си още при тежкото посещение на ЦСКА в понеделник от 19:00 часа, като това се явява първи мач за двата тима от третото завъртане на шампионата.

Аврамов не е играл от 5 май предходната година насам, когато скъса предна кръстна връзка във втория четвъртфинален дуел от плейофите на НБЛ против Черноморец. Без него плевенчани не съумяха да изравнят серията и след това отпаднаха от битката за медалите след проваляне с 0-2. Кошмарната контузия спря страхотния порив на Аврамов, който преди този момент беше в серия от шест следващи мача с маркирани най-малко 13 точки, като също по този начин се отчиташе и с висок брой завършващи подавания.
 Тежка травма за Божидар Аврамов Тежка травма за Божидар Аврамов
През предишния сезон Божидар Аврамов взе присъединяване в общо 26 мача на Спартак Плевен, като записа междинни индикатори от 11.7 точки, 3.0 битки, 5.7 асистенции и 1.4 откраднати топки. Сега гардът ще укрепи редиците на заемащия петото място отбор на Спартак, който преди началото на третия стадий от шампионата разполага с баланс от 10 победи и 10 загуби.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР