Един от вицепремиерите на Испания се извини в четвъртък на

...
Един от вицепремиерите на Испания се извини в четвъртък на
Коментари Харесай

Правителството на Испания се извини на децата

Един от вицепремиерите на Испания се извини в четвъртък на децата от страната, че ги задържат затворени в домовете им от средата на март като част от националната карантина за битка с пандемията от ковид , предава AFP.
" Това задържане не беше по никакъв начин елементарно за вас. Трябваше да спрете да ходите на учебно заведение, спряхте да виждате доста от вашите другари и членове на фамилията, трябваше да играете вкъщи и да не можете да излизате на открито ", сподели вицепремиерът Пабло Иглесиас на конференция.
" За всичко това ние ви молим за амнистия и ви благодарим за всичко, което сте създали ", добави водачът на лявата партия „ Подемос “, която ръководи в коалиция със социалистите, съобщи организация Фокус.
Испания, една от най-силно засегнатите от пандемията страни, наложи една от най-строгите карантини в Европа на 14 март, като на хората са позволени единствено къси излизания, с цел да си купят храна, медикаменти, да разхождат кучето си и да отидат на работа, в случай че не могат да работят от у дома.
Непълнолетните би трябвало да останат по домовете си когато и да е, като се изключи няколко изключения, да вземем за пример за деца със специфични просветителни потребности или от фамилии с един родител.
Забраната за излизане на деца навлиза все по-често под обстрел от районни политици и здравни експерти, а държавното управление във вторник отстъпи под натиска и съобщи, че от неделя тези под 14 години ще могат да вършат къси разходки на открито под надзора на възрастни, както е в други европейски страни.
Правителството съобщи по-рано, че на децата ще бъде позволено да съпровождат единствено родител, който отива в супермаркета, аптеката или банката, предизвиквайки някои митинги от балконите от разочаровани родители.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР