Един от висшите служители в Международния валутен фонд предупреди във

...
Един от висшите служители в Международния валутен фонд предупреди във
Коментари Харесай




Един от висшите служители в Международния валутен фонд предупреди във вторник, че б



Един от висшите чиновници в Международния валутен фонд предизвести във вторник, че буреносните облаци над световната стопанска система се сгъстяват и че държавните управления и централните банки могат да не се окажат готови за справяне с тези провокации, оповестява организация Блумбърг.

Първият заместник-директор на МВФ Дейвид Липтън напомни, че фондът неведнъж е призовавал държавните управления да " поправят покрива " през слънчевите две години за международната стопанска система.

" Но както и доста от вас, аз също виждам втвърдяване на буреносните облаци и се притеснявам, че работата по попречване на бъдещи рецесии не е приключена ", уточни той на банкова конференция, проведена от организация Блумбърг.

Липтън също по този начин предизвести, че напреженията могат да слагат политиците под напън и в неразучени води.

" Централните банки евентуално ще доближат до заключението, че ще се наложи да употребяват от ден на ден ексцентрични стимулиращи парични политики. Но предвид на несигурността по отношение на изгодата на тези политики, ние би трябвало да се тормозим за тяхната успеваемост " добави висшият представител на МВФ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР