Един от тези астероиди е Бену, който има голяма вероятност

...
Един от тези астероиди е Бену, който има голяма вероятност
Коментари Харесай

Междузвездни Войни! Ще Унищожават Опасните Астероиди С Ядрени Ракети!

Един от тези метеорити е Бену, който има огромна възможност да се сблъска с планетата ни по-късно повече от 100 години, през 2135 година.
Ако това се случи, силата, отделена при конфликта, би била еквивалентна на гърмежа на 80 000 атомни бомби като тази над Хирошима.

Ново изследване демонстрира, че при положение на обилни галактически закани като Бену, технологията на НАСА няма да бъде задоволителна и може да се наложи метеоритите да бъдат обстрелвани с нуклеарни бойни глави.

Експертите също по този начин предизвестиха, че други рискови " камъни " могат да бъдат открити прекомерно късно и единственият метод да се избегне конфликт ще бъде взривяването им.

Сегашният проект за отбрана на планетата от метеорити се основава на потреблението на специфичен транспортен съд, който ще удари обекта, с цел да го отклони от курса.
Но, както демонстрира изследването, този проект може да не работи за метеорити, които съставляват забележителна опасност.
Учените са открили, че за безвредно отклонение на камъка може да са нужни до 50 ракети, като даже и това не подсигурява триумфа.

" Вероятността за конфликт с метеорита Бену е дребна, само че в случай че това се случи, следствията ще бъдат ужасни.
Това проучване е предопределено да ни помогне да съкратим времето за реакция, когато забележим същинска и ясна опасност, тъй че да имаме повече благоприятни условия да го избегнем.

Крайната цел е да бъдем подготвени да защитим живота на Земята ", сподели физикът Кирстен Хаули.
Използването на нуклеарна бойна глава може да включва взривяване на бомба на известно разстояние от метеорита с вярата, че силата от детонацията ще го накара да промени курса си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР