Един от седмината кандидати за президент на Българския футболен съюз

...
Един от седмината кандидати за президент на Българския футболен съюз
Коментари Харесай

Още един кандидат за БФС обяви Изпълкома си

Един от седмината претенденти за президент на Българския футболен съюз Петьо Костадинов закри предизборната си акция във Велико Търново. Той изброи четири аргументи за този избор.
Прочетете още
Моят главен акцент в програмата за ръководство е работата с общините, сподели Костадинов и добави, че кметът на Велико Търново Даниел Панов е ръководител на НСОРБ, Венцислав Спирдонов е на чело на Асоциацията на ръководителите на Общински препоръки. През 2024 година се навършват 100 години проведен футбол в България и 100 години от основаването на ФК „ Етър “.

Костадинов уточни, че в случай че бъде определен за президент на БФС ще предложения в Изпълкома на съюза 13 души, които са част от предизобрния му екип. Още две места ще има за представителите на Професионалната футболна лига и на Аматьорската футболна лига.

Прави усещане, че в него влизат президентът на Гигант Съединение - Добри Козарев, а точно клубът от Трета лига издигна кандидатурата на Костадинов. В него е още и притежателя на фирмата строител на стадион " Локомотив " - Живко Желев.

Част от екипа, който той показа са бригаден военачалник Борислав Сертов, експерт по антитероризъм, проф. Андрей Захариев, специалист Публични финанси и локално самоуправление, адв. Николай Калистратов, експерт-финансист и правист, арх. Ивайло Мишев, специалист по футболна инфраструктура, Добри Козарев, президент на “Гигант ” (Съединение) - тимът, издигнал неговата кандидатура, също по този начин доктор Стефан Проданов, някогашен играч по футбол и учител в Стопанската академия в Свищов, доктор Христо Мазнейков, специалист спортна медицина и ортопедия, Иван Аспарухов, кмет на Община Мездра, някогашен зам.-министър на районното развиване и благоустройството и проф. Марин Гъдев, специалист по кондиционна подготовка във футбола и някогашен играч по лека атлетика. Костадинов осветли две нови имена при закриването на акцията. Те са на инж. Живко Желев, президент на Волейболен клуб „ Берое “и Седай Баки Ахмед от Черноочене, чиято задача е да форсира връзката с кметовете на общините.

Костадинов уточни, че има сигнали за пазаруване на гласове преди изборите за президент на БФС в петък, и те са подадени до Столична дирекция на вътрешните работи и до Българския футболен съюз, само че не пожела да оповести повече детайлности, защото тече инспекция.

„ Има 567 клуба в регионалните футболни групи, всеки един от клубовете ще получи 4-цифрена сума, стига да взе участие в надпревари, а не попада инцидентно “, сподели Костадинов и акцентира, че това е добра гаранция, вместо пазаруването на гласове сред 200 и 300 лв..

Той акцентира, че в случай че не стигне до балотаж, няма да поддържа никого и няма да взе участие в непознат екип. Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Петьо Костадинов съобщи, че няма терзания за честността на конгреса на БФС, който в петък би трябвало да избере собствен президент, в случай че се одобри предлагането конгресът в петък да се предава директно, да бъде открит за медиите, а гласуването от клубовете да става с бюлетина, само че без тъмна стаичка. Пред публицистите той напомни десетте тезиса, залегнали в концепцията му за българския футбол с небосвод – 2030.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР