Един от петимата затворници, организирали зрелищно бягство от строго охраняван

...
Един от петимата затворници, организирали зрелищно бягство от строго охраняван
Коментари Харесай

Избягал от португалски затвор е заловен в Мароко

Един от петимата пандизчии, организирали зрелищно бягство от строго охраняван затвор покрай Лисабон преди месец, е хванат в Мароко, заяви португалската полиция, а останалите четирима, измежду които има и чужденци, остават на независимост, съобщи Ройтерс.

Мароканските управляващи са арестували 33-годишния Фабио Лоурейро късно нощес в Танжер. Той ще се яви пред арбитър в Мароко, преди да бъде екстрадиран в Португалия за изтърпяване на остатъка от 25-годишна присъда за въоръжен обир, трафик на опиати, изнудване и други закононарушения, заяви полицията.

На 7 септември петимата наказани избягаха от пандиза " Вале де Жудеуш " по време на свижданията, когато защитата е била заета, благодарение на дълга стълба, обезпечена от техен съизвършител, намиращ се отвън пандиза.

Профсъюзът на надзирателите в пандизите от дълго време алармира за това, което дефинира като непълен личен състав и защита в пандиза с 560 пандизчии, изключително откакто наблюдателните кули бяха съборени и сменени с видеонаблюдение, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР