Един от петима британци страда от депресия. В тази статистика

...
Един от петима британци страда от депресия. В тази статистика
Коментари Харесай

Причините да останеш жив от Мат Хейг - един успешен писател говори за своята депресия с чувство за хумор

Един от петима британци страда от меланхолия. В тази статистика попада преди две десетилетия и писателят Мат Хейг, а в книгата му " Причините да останеш жив " към този момент можем да прочетем и по какъв начин се е справил с заболяването и по какъв начин се е научил да живее отначало след един извънредно мъчителен интервал.
Твърдо набожен, че най-старото факсимиле е и най-вярното: има светлина в края на тунела, 43-годишният Хейг ни учи и предизвиква да честваме дребните наслади и миговете на душевна хармония; припомня ни, че постоянно има аргументи да останем живи.
И даже повече – в книгата си британецът дава доста ясни на практика препоръки за излизане от задънена обстановка. Той разказва малко по малко своя път от изпадането в меланхолия, когато е на 24 години, през опитите да откри излаз, до щастливата развръзка. Стилът е пресен, назидателният звук отсъства, а посланията стигат до читателя с лекост и английски комизъм.
" Мисля, че книгите са способни да ни избавят, и даже мисля, че ненапълно те ме избавиха от депресията ", споделя Мат Хейг пред The Guardian.
" Да проявяваш емпатия не е потребно единствено за този, с който съпреживяваш болката. Полезно е и за теб самия, тъй като това е метод да погледнеш в профил на личния си живот. Ти не си единственият важен човек на света и книгите са прелестен метод да свикнеш с тази мисъл. "
" Причините да останеш жив " е втората книга на български на Мат Хейг след номинираната за орден „ Карнеги “ „ Кланът Радли”, по която Алфонсо Куарон снима филм. Издателство Intense към този момент работи по превода и на най-новия разказ на писателя - " Как да спрем времето ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР