Eдин от пациентите на хемодиализа е починал, а друг е

...
Eдин от пациентите на хемодиализа е починал, а друг е
Коментари Харесай

Първа жертва след повредената хемодиализа във Видин, друг пациент бере душа

Eдин от пациентите на хемодиализа е умрял, а различен е в кома в резултат на повредата, която спря работата на животоспасяващата инсталация във Видин, заяви BulNews.bg. В понеделник мъжът пропуснал диализния сеанс.

Във вторник той е известен за повредата на апарата и са му посочени другите възможности за осъществяване на процедурата. Той споделил, че през днешния ден ще се обади с цел да замине на диализа в Монтана. Тази заран обаче той се почувствал доста зле и извикал спешна помощ. Докато бъде закаран до незабавното поделение на болничното заведение във Видин, индивидът изпаднал в терминално положение и умрял, сподели шефът на МБАЛ „ Св. Петка “ във Видин Цветан Василев.

Втори пациент е в кома в резултат на авариралата хемодиализна техника. Той е отпътувал за незабавна животоспасяващата процедура в Лом. В момента пациентът е в тежко положение, макар че към този момент е диализиран. Той е настанен в отделението по неврология и лекарите се борят да стабилизират положението му.

Счупената част на апарата за хемодиализа към този момент е открита. Утре във Видин се чака да дойдат екипи, които да ремонтират развалената здравна техника. Очаква се хемодиализата във Видин да проработи още веднъж в понеделник.

Междувременно министър Кирил Ананиев разпореди незабавна инспекция в центъра по хемодиализа.

В околните дни Министерството на здравеопазването ще даде 180 хиляди лева на болничното заведение във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, кревати и водопочистваща система. Средствата са осигyрени от Министерския съвет в края на септември т.г.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР