Един от първите закони, които от Изправи се.БГ“ ще внесем

...
Един от първите закони, които от Изправи се.БГ“ ще внесем
Коментари Харесай

Манолова: Държавата да върне на таксиметровите шофьори парите за патентен данък за 2021 г.


Един от първите закони, които от „ Изправи се.БГ “ ще внесем в Народното събрание още напролет на 2021 година, е за поддръжка на таксиметровия отрасъл. Считаме за заслужено в изискванията на тази COVID- и икономическа рецесия страната да върне на таксиметровите водачи парите, които им е взела за патентен налог. Това са сред 300 и 1000 лева на водач в другите общини, съгласно решенията на общинските препоръки.

Това заяви ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова на среща с таксиметрови водачи в Търговище, които стачкуват от края на 2020 година
От държавния бюджет към общините могат да се преведат съответните суми, а тези от таксиметровите водачи, които са си платили патентен налог за годината, да си го получат назад от общините. В цялата страна става дума за под 20 хиляди таксиметрови водачи , които по приблизителни данни заплащат към 15-16 млн. лева патентен налог , добави тя.

По думите й в приемната на „ Изправи се.БГ “ има получени голям брой сигнали от таксиметрови водачи в невъзможност, които са принудени да правят активност незаконно, защото към този момент би трябвало да са си платили и патентния налог за 2021 година, само че поради икономическата рецесия и пандемията са без съвсем никакви доходи.

По-рано денем Манолова се срещна с кмета на Търговище от ГЕРБ по отношение на митингите от последните седмици на таксиметровите водачи в града.

Те упорстват за отпадане на патентния налог и за 2021 година и за обезпечаване на повече стоянки. След срещата на Манолова с локалната власт тя заяви, че кметът поема ангажимент водачите да участват на съвещанието на Транспортната комисия в Общински съвет Търговище, с цел да изложат позицията си.

Припомняме, че в последните дни на 2020 година Манолова поддържа митинга на таксиметровите водачи в Търговище, чиито претенции бяха за анулация на патентния налог за таксиметровите транспорти.

Редно е да им се сложат стоянки, съответните знаци и маркировка, с цел да могат гладко да работят и да усетят отбраната на страната, а не да се държи като мащеха в това мъчно време, сподели още Манолова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР