Един от първите три общи клона на ОББ и Сибанк

...
Един от първите три общи клона на ОББ и Сибанк
Коментари Харесай

ОББ и Сибанк: Ефектът за клиентите от сливането

Един от първите три общи клона на ОББ и Сибанк се намира в Банско - той е и с новото лого на обединената банка.

[Сибанк] Още по тематиката
В клоновете на ОББ към този момент се оферират и продуктите на ДЗИ

Това е следващата стъпка от обединяването й със Сибанк
13 сеп 2017
ОББ и Сибанк започнаха обединяването на клоновете

Първите три общи местоположения са в София, Банско и Севлиево
22 авг 2017
Standart&Poor’s и Fitch покачиха кредитния рейтинг на ОББ

Увеличението на оценките е доста и идва след придобиването на банката от белгийската KBC Group
22 юни 2017
ОББ е името на новата обединена банка след сливането със Сибанк

Белгийската KBC влезе в ръководството на закупената институция. Петър Андронов ще ръководи групата
14 юни 2017
Белгийската KBC заплати 610 млн. евро за ОББ

Новият притежател ще избере свои мениджъри за купената банка в сряда
13 юни 2017
Белгийският живот на ОББ стартира

До средата на юни КВС ще е е платила цената от 610 млн. евро и ще е получила акциите от гръцкия притежател
2 юни 2017

Три месеца след придобиването на ОББ от белгийската банково-застрахователна група KBC (собственик на Сибанк и ДЗИ в България) и действителното привършване на договорката с заплащане на контрактуваната цена и прекачване на акциите на новия притежател към този момент са факт и първите стъпки по сливане на артикули и услуги на Сибанк и ОББ.

Двете банки ще работят настрана до юридическото им обединение при започване на 2018 година, когато ще се обединят на процедура в една банка с едно име - ОББ. Дотогава ще тече развой на уеднаквяване на артикули, услуги, цени, такси. От Сибанк (двете банки имат обособени ръководства, само че персоналният състав на мениджмънта се припокрива) показаха, че вършат това " поетапно и последователно, с цел да бъде равномерен преходът за клиентите от Сибанк и ОББ към новата банка. Внимателни сме и следим техните реакции при измененията ".

Дотук

Обединяване на клоновете
Това е най-видимата за клиентите стъпка. От края на август двете банки започнаха обединяването на клоновете с три пилотни обекта в София, Банско и Севлиево. В столицата общият клон се намира на бул. " Мария Луиза " № 70 в клон на ОББ, в Банско - на ул. " Пирин " № 7 в клон на ОББ и в Севлиево - на ул. " Никола Генев " № 15 в клон също на ОББ. Изборът на тъкмо тези обекти е изработен въз основа на критерии като успеваемост на работния развой и улеснение за клиентите - в това число най-хубава и основна локация, величина и разположение на клона и на самото помещение, обясниха тогава от банките. Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи Сибанк и ОББ за улеснение на клиентите.

Общи банкомати - равни такси
Клиентите и на двете банки от началото на септември към този момент могат да теглят от банкоматите им и ревизират баланс по сметка при равни такси. Така при изтегляне на средства от банкоматите и на Сибанк, и на ОББ дължимата такса е същата, каквато е и от банкомат на банката, издала картата им. Това важи и за инспекция на баланс по сметка на банкоматите на двете банки с карти, издадени от тях. Общата мрежа от банкомати в страната на двете банки дружно е над 850.

Общо обезпечаване
В клоновете на ОББ към този момент се оферират и продуктите от портфолиото на " ДЗИ Общо обезпечаване ". Клиентите на банката могат да употребяват застраховките на ДЗИ по ипотечни заеми, дебитни и кредитни карти, ОК карти, застраховки " Имущество ", " Каско ", " Гражданска отговорност ", медицински застраховки при пътешестване в чужбина. При имуществената застраховка по ипотечен заем наградата ще може да се заплаща на равни месечни вноски без оскъпяване дружно с погасителната вноска по заема. Застраховките по дебитни и общоприети кредитни карти, издадени от ОББ, както и по карти към ОК заем от ОББ, са с уголемен обсег от ДЗИ.

Тарифи за таксите
Предприети са първи стъпки за уеднаквяване на таксите както за клиенти в банкиране на дребно, по този начин и за бизнес клиенти. Първите уеднаквени цени са годни от началото на септември, а процесът ще продължи до юридическото обединение, когато ще има единствено една обща банка, общи такси, общи артикули и услуги.

Кога и какво следва

Още общи клонове
До края на годината следва обединяването на общо 24 клона в разнообразни точки на страната. В тях ще бъдат обслужвани както клиенти на ОББ, по този начин и клиенти на Сибанк. Обединяването на клоновата мрежа ще продължи и през цялата последваща година, защото това е дълъг развой, обясниха от банката. При бъдещо пренасяне, сливане или закриване на даден офис/клон на банките, клиентите на съответния клон ще бъдат уведомявани авансово на интернет страницата на банката.

Единна цена
До началото на идната година следва двете кредитни институции да разгласят единна цена за обединената банка, която ще бъде годна за новите клиенти почти по същото време.

Мобилно банкиране
През идната година ще има и общо усъвършенствано мобилно банкиране.

Промяна на номер на сметка
Все още не е взето решение по кое време ще се премине към смяна на номерата на сметките на клиентите. От банката показват, че клиентите ще бъдат осведомени " задоволително по-рано и в законово избрания за това период ".

Промени в изискванията по заеми
" Не предвиждаме промени по изискванията на към този момент взети заеми ", показаха от банката. Така клиентите може да продължат да погасяват отговорностите си, както до момента.

За нови клиенти
Тъй като двете банки не престават да действат като две самостоятелни юридически лица, екипите на всяка от тях оферират поотделно продуктите на съответната банка, обясниха от Сибанк. " До началото на идната година, когато следва юридическото обединение, продължаваме да работим за обединяването на процесите, хората, продуктите и услугите ни, само че краткосрочните ни цели за привличане на клиенти са още обособени ", разясниха още от там. 
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР