Един от основателите на схемата OneCoin и близък съратник на

...
Един от основателите на схемата OneCoin и близък съратник на
Коментари Харесай

Съратник на Ружа Игнатова призна в САЩ: OneCoin е измама от самото начало

Един от създателите на схемата OneCoin и непосредствен сподвижник на нейния водач Ружа Игнатова призна през днешния ден пред прокуратурата в Съединени американски щати виновността си по три обвинявания за финансови закононарушения, съгласно които през цялото време това е било замислено и осъществено като машинация за милиарди долари.

Карл Себастиан Грийнууд, жител на Швеция и Англия, е упрекнат в " скрит план за финансова машинация ", " финансова машинация " и " скрит план за пране на пари ". За всяко от тези закононарушения оптималната присъда е 20 години затвор. Определянето на наказването е планувано за 5 април 2023 година

В известието от съда в Ню Йорк се споделя, че почти сред 2014 година и януари 2018 година той и " известни и незнайни " лица умишлено са заговорничели и са се договорили - дружно, както и между тях - да извършат изброените закононарушения. Сред тези лица е и Ружа Игнатова, един от десетте най-издирвани от Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати нарушители по света, наричана още " Криптокралицата ".

Грийнууд, който е на 45 години, бе арестуван през 2018 година в Тайланд и екстрадиран в Съединени американски щати, където до през днешния ден е в ареста.

Американският прокурор Деймиън Уилямс, най-високопоставеният в Южния регион на Ню Йорк, сподели: " Като създател и водач на OneCoin, Карл Себастиан Грийнууд управлява една от най-големите интернационалните схеми за измами, осъществявани в миналото. Грийнууд и неговите съратници в заговора, в това число беглецът Ружа Игнатова, излъгаха нищо неподозиращите жертви с милиарди долари, потвърждавайки, че OneCoin ще бъде " килърът на биткойни ". Всъщност OneCoins бяха изцяло безполезни. Лъжите на Гринууд са основани с една цел, да накарат елементарните хора по целия свят да се разделят с мъчно извоюваните си пари - същински пари - и да изпълни личните си джобове със стотици милиони долари. "

Грийнууд е печелел почти 20 милиона евро на месец в ролята си на най-хубавия дистрибутор на OneCoin посредством така наречен мултилевъл маркетинг (MLM).

Призналият виновността си основава основаната в София компания, която в действителност е била " пирамидална скица за машинация ", която съгласно лични документи на OneCoin е генерирала единствено за две години (между края на 2014 година и края на 2016 г.) продажби за €4.037 милиарда и " облаги от €2.735 милиарда, се споделя в известието.

Като свидетелства, че Игнатова и Грийнууд са били изцяло наясно с лъжливия темперамент на замисленото от тях, от прокуратурата показват:
в преписка между тях още през лятото на 2014 година те назовават OneCoin, измислената криптовалута, " trashy coin " ( " отпадък " ).на 11 юни 2014 година тя му написа: " Може да не е [нещо] в действителност чисто или върху което нормално работя или даже мога да се гордея с (освен с теб уединено, когато вършим парите) - само че... Особено добра съм в тези доста гранични случаи [sic], където нещата стават сиви - и ти, като вълшебна машина за продажби - и аз, като човек, който в действителност може да работи с цифри, законно и да те поддържа по добър и професионален метод - в действителност бихме могли да го създадем нещо огромно - нещо като като MLM среща кучката от Wall Street ;-) " на 9 август 2014 година тя разказва в имейл до него по какъв начин си показва " тактиката за излизане " от схемата, като преди всичко показва: " Вземате парите и бягайте и обвинявайте някой различен за това... " на 11 септември 2016 година в диалог с Константин Игнатов Грийнууд споделя за вложителите в OneCoin " Тези хора са идиоти ", на което братът на Ружа отвръща " както ми казахте, мрежата няма да работи с интелигентни хора ; ) ".

Още през 2014-2015 година Грийнууд, Игнатова и други представители на OneCoin са казвали в диалози между тях за детайли на измамата като:
в никакъв случай не е имало блокчейн верига зад проектаOneCoin в никакъв случай не е била " копана " благодарение на сървъри за копаене, поддържани и ръководени от компанията, в действителност OneCoin в никакъв случай не са били добивани благодарение на компютърни ресурси; " Ние в действителност не копаем, а приказваме нелепости на хората ", споделя Игнатовастойността на OneCoin не се основава на търсенето и предлагането на пазара, а се задава " ръчно и по този начин се управлява търгуваният размер " манипулирали са обмена " като симулираме известна волатилност и ценообразуване в границите на деня " (писмо от 21 март 2015 г.) " Цели. 6: Търговия с монети, постоянна борса, постоянно затваряне на висока цена в края на отворения ден с висока цена, създаване на доверие - по-добра операция, тъй че да са щастливи. " (писмо от 1 август 2015 г.)така в очите на вложителите хипотетичната стойност на OneCoin в никакъв случай не е намалявала цената си и нараства устойчиво от €0.50 до почти €29,95 за койн.

В известието категорично се прецизира, че под OneCoin се имат поради " няколко корпоративни формирания и имена, в това число OneCoin Ltd., OnePayments Ltd., OneNetwork Services Ltd., OneAcademy и OneLife.

За Грийнууд и съзаклятниците и съучастниците му се показва, че са знаели при прехвърлянето на средства, че го вършат по този начин, че " да прикрият и маскират естеството, мястото, източника, собствеността и контрола над противозаконна активност ".

Прокураурата декларира, че с признаването на виновността той би трябвало да възвърне всичките средства и имущество, които са известни или посочени от него, само че също по този начин и че Съединени американски щати ще опитат да си върнат и такива, които не са известни, трансферирани са или са продадени на трета страна, намират се отвън юрисдикцията на федералния съд в Ню Йорк и други

Източник:
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР