Един от огромните проблеми, които скептиците чертаят пред бъдещето на

...
Един от огромните проблеми, които скептиците чертаят пред бъдещето на
Коментари Харесай

Това ли е решението на проблема с изхабените електрички?

Един от големите проблеми, които скептиците чертаят пред бъдещето на електрическите автомобили, е оправянето с употребяваните акумулатори на МПС-тата. Международна група учени разказа сюжет, в който тази спънка може да дъде преодоляна. Изследването е оповестено в списание Nature.

Според експертите, след няколко десетилетия този проблем ще бъде изключително настоящ. В този ред създателите на изследването считат, че старите акумулатори може да бъдат употребявани в градските електромрежи за предпазване на силата.

Учените описват, че батериите, конфигурирани в електрическите автомобили, относително бързо се изтощамат поради големия брой цикли на презареждане. След това те към този момент не могат да съхраняват дейно енертия. Това обаче не значи завършек на техническия им живот. Според учените те може да се употребяват в семействата,  обединени в групи, а с тяхна помощ да се съхранява електричество за потребление в семействата.

Освен това, акумулаторите в електрическите коли може да се употребяват и без да бъдат отвън колите. Специалистите разказват способ, при който притежателите на колите може да ги включват в мрежата, с цел да ги употребяват като батерия при нужда. Подобна технология към този момент се среща в някои модерни модели.Електричките ще може да се зареждат и точно тогава, когато напрежението в системата е минимум.

 През октомври 2022 година експертите от университета “Карнеги – Мелон ” и автомобилният колос Toyota сътвориха изкуствен интелект, който доста форсира времето нужно за създаването  и тестването на модели на разнообразни акумулатори.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР