Един от обявените за приоритетни проекти на Столичната община за

...
Един от обявените за приоритетни проекти на Столичната община за
Коментари Харесай

София прекрати поръчка за 40 млн. лева за приоритетен проект

Един от оповестените за предпочитани планове на Столичната община за идната година ще се забави. Става въпрос за ремонта на трасето на трамвай №5 от кв. " Княжево " до Съдебната палата. Причината е, че поръчката избор на реализатор за трасето е прекъсната. Търгът е един от огромните на общината и е с планирана стойност над 40 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Поръчката е прекъсната поради противоречие сред плановата документи и количествените сметки и тя би довела до съществено изменение на документите, излиза наяве от уеб страницата на Столичната община.

Поръчката беше оповестена в края на май. Бяха подадени предложения от седем сдружения, само че до отваряне на ценовите им предложения по този начин и не се стигна. В поръчката участваха обединяване " Исаф С. А. Колос парадайс " ( " Колас рейлс ", " Исаф " ), обединяване " Инфра груп " ( " Джи пи груп " АД и " РВП Илиенци " ЕООД), " Хидро вод строй " ( " Хидрострой " и " Водстрой 98 " ), " Щрабаг ", обединяване " Геопът Борис " ( " Геострой ", " Трансремонтстрой ", " Пътища и уреди " и " Улично осветяване " ) и обединяване " Трамвай №5 2017 " ( " Х.С.С. " и " Монолит София " ).

Ремонтът на трасето на трамвай №5 се финансира със средства от еврофондовете. Той е плануван в капиталовата стратегия на общината за идната година, само че не е ясно по кое време ще може да стартира.

Все още не е завършила процедурата по желание на реализатор за различен ремонт на трамвайни релси в София - по ул. " Каменоделска " от кръстовището с бул. " К. Стоилов " до трамвайното ухо " Орландовци ". Той също е част от капиталовата стратегия на общината за идната година. Прогнозната стойност е близо 6.9 млн. лв. без Данък добавена стойност. Поръчката е от края на март, само че досега ценовите предложения на деветимата претенденти не са отворени. Последният протокол от работата на комисията по избора е от октомври.

На финалната права е поръчката за ремонт на релсите по бул. " България " при кръстовището с бул. " Ив. Гешов ". Те не бяха поправени при реконструкцията на трамвайното трасе по бул. " България " преди години. Сега за реализатор към този момент е определено обединяването " РВП Илиенци- Джи Пи Груп ". То предлага цена от 2.22 млн. лв. с Данък добавена стойност и период за осъществяване единствено 36 дни. Останалите двама участници са заявили, че могат да свършат работата за 89 и за 100 дни. За да се подпише контракт с " Джи Пи Груп ", би трябвало да изтекат периодите за обжалване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР