Един от обвинените руски граждани е арестуван на 17 октомври

...
Един от обвинените руски граждани е арестуван на 17 октомври
Коментари Харесай

Арести на руски граждани в Европа

Един от упрекнатите съветски жители е задържан на 17 октомври в Германия, а втори – Артьом Ус, наследник на губернатора на Красноярския край, е арестуван през вчерашния ден в Италия. Съдебните органи в двете страни ще решат, дали арестуваните руснаци ще бъдат екстрадирани в Съединени американски щати.

Обвинението твърди, че петимата са организирали скица за продажба на нефт посредством фиктивни компании и криптовалути. Освен това са търсили достъп до американски отбранителни технологии и са доставяли на съветската оръжейна индустрия санкционна електроника с двойна приложимост. Въпросните електронни съставни елементи са били открити в оръжия, изоставени от съветската войска в Украйна и произходът им е бил проследен до доставчиците.

Рязко намалелият импорт на съветски нефт и природен газ в Европа трансформира Норвегия в най-големия европейски снабдител на тези горива – и надлежно, в обект на съветски интерес. След саботажите по „ Северен поток ” и известия за мистериозни наблюдения с дронове наоколо до норвежки офшорни петролни и газови платформи,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР