Един от най-великите инвеститори в историята, 90-годишният Уорън Бъфет, предупреди,

...
Един от най-великите инвеститори в историята, 90-годишният Уорън Бъфет, предупреди,
Коментари Харесай

Уорън Бъфет предупреди, че инвестирането чрез мобилни приложения е равносилно на хазарт

Един от най-великите вложители в историята, 90-годишният Уорън Бъфет, предизвести, че вложението посредством мобилни приложения е доста близо до хазарт.

По време на своето изказване след годишното заседание на неговата компания Berkshire Hathaway в Лос Анджелис той обърна внимание, че вложението на финанси не е толкоз елементарно, колкото наподобява сега и крие доста опасности, които новата вълна от млади вложители не могат да оценят.

Той напомни, че през 1903 година в Съединени американски щати е имало повече от 2000 автомобилни компании, като съвсем всички те са банкрутирали, макар че са изиграли своята роля в трансформацията на американската стопанска система.

„ Да оцениш коя компания ще продължи да съществува и да е сполучлива в бъдеще изисква доста повече от това да си харесваш даден стопански бранш, който наподобява като че ли го чакат положителни дни “, изясни Бъфет.

Според него частните вложители, които ръководят парите си непрофесионално ще защитят по-добре своите спестявания в случай че просто влагат в добре дивесифицирани принадлежности, като да вземем за пример  показателят на най-ликвидните акции S&P 500.

„ Вълната от нови вложители, които употребяват приложения като Robinhood и манипулират цената на акции като GameStop действително не влагат, те играят на
хазарт. Естествеено това не е нелегално, нито пък аморално. Но не считам, че обществото може да има някаква изгода и да се развива положително от сходна активност “, съобщи Бъфет.

Неговият сътрудник в ръководството на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър разяснява, че не приветства криптовалутите, тъй като те са  инструмент, който елементарно може да се употребява за престъпни действия, като искане на откуп или рекет. „ Скромно ще кажа, че цялото това проклето развиване ми е отблъскващо и опонира на ползите на цивилизацията “, добави Мънгър.

Бъфет добави, че не съжалява, че е продал дял  в Berkshire Hathaway на стойност 6 милиарда $ предходната година, макар че акциите на компанията  му се покачиха доста през последната година. „ Не мисля, че самолетните компании щяха да привлекат толкоз огромен пакет от държавни помощи, в случай че към момента имаха богат акционер като нас “, посочи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР