Eдин от най-възрастните докторанти в България - 88-годишният Петър Шойлев,

...
Eдин от най-възрастните докторанти в България - 88-годишният Петър Шойлев,
Коментари Харесай

88-годишен защити докторат в Софийския университет

Eдин от най-възрастните докторанти в България - 88-годишният Петър Шойлев, сполучливо отбрани дисертация на тематика “Характеристики на актуалната подигравка в пресата “ във Факултета по публицистика и всеобща връзка (ФЖМК) на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски “, оповестиха от екипа на проф. д.н. Любомир Стойков, който е един от рецензентите на докторанта.

Петър Шойлев получи своята докторска степен в катедрата “История и доктрина на публицистиката “ на ФЖМК. Негов теоретичен началник е проф. доктор Здравка Константинова, а рецензенти - проф. д.н. Любомир Стойков и доцент д.н. Мария Попова. Дисертацията на доктор Шойлев е направена на основата на профилирано изследване от вестниците “Сега “, The Guardian, Frankfurter Allgemeine Zeitung и Le Monde, допълват от екипа на проф. Стойков.

“Д-р Петър Шойлев е неповторим образец за концепцията  “Учене през целия живот “, и на своята достолепна възраст е напът да се трансформира в рекордьор по просветително дългоденствие и дълголетно образование’’, сподели проф. Любомир Стойков, който е и някогашен учител на докторанта. Той сподели още, че впечатляващият труд на доктор Шойлев надгражда съществуващите възгледи за вестникарска подигравка.

Проф. Стойков показа, че доктор Шойлев има съществени научни приноси за решаването на редица проблеми, измежду които са тези за свободата на изложение, противоборството против цензурата и гарантирането на почтени, и сериозни, авторови журналистически позиции.



Проф. Любомир Стойков акцентира, че доктор Шойлев като човек е необятно скроен, жизнен, умен, деятелен и със забележително възприятие за комизъм. “Когато го попитах един път кое е най-важното, което е научил до момента, той ми отговори афористично: " Колкото повече знаеш, толкоз повече не знаеш… с други думи - всичко е релативно! ". Убеден съм, че със своя образец доктор Петър Шойлев ще бъде същинско ентусиазъм за всички, които желаят да се усъвършенстват и да не стопират да развиват мозъка, и духа си “, добави проф. д.н. Любомир Стойков.

Д-р Петър Шойлев приключва Машинно-електротехническия институт (б.а. - през днешния ден Технически университет) през 1959 година, както и Висшия стопански институт “Карл Маркс “ (б.а. - през днешния ден Университет за национално и международно стопанство). Специализира в разнообразни сфери на външната търговия.

През 2017 година приключва магистърската стратегия по “Международна публицистика “ във Факултета по публицистика и всеобща връзка на СУ “Св. Климент Охридски “. Темата на магистърската му теза “Ролята на карикатурата в списание The Economist при започване на XXI век (2015-2017 г.) “ е сериозна поръчка за бъдещите му научни проучвания.

През декември 2019 година е причислен за докторант на независима подготовка във ФЖМК. През ноември 2022 година е отчислен с право на отбрана, а на 1 февруари 2024 година ослепително пази своя дисертационен труд. Петър Шойлев написа две книги. Има преподавателски опит в региона на маркетинга, рекламата и лизинга. Владее четири езика - френски, съветски, немски и британски. Носител е на златен Орден на труда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР